Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Николай Радулов в предаването „Лице в лице“ / Кадър: Би Ти Ви
Проф. Николай Радулов в предаването „Лице в лице“ / Кадър: Би Ти Ви

Арестът на Бойко Борисов беше нужен, оценява експертът по сигурност, но харесва друг за шеф на антикорупцията, не Бойко Рашков

Четирима от отцепилите се депутати от „Има такъв народ“ имат предложение за вливане в „Продължаваме Промяната“. Това стана ясно от думите на Николай Радулов в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви. Той самият е от депутатите, напуснали ИТН, и е експерт по сигурност.

„В момента това се обмисля и се водят разговори. Започваме да подготвяме създаване на гражданско сдружение, което да работи за независима енергетика и борба с корупцията, каквито цели споделят и от „Продължаваме Промяната“, каза Радулов, който е сред четиримата поканени отцепници.

„За Слави Трифонов мога да кажа, че едноличната власт и нежеланието да обсъждаш с другите не ми говорят добре за политически качества. Фирма „Скорпио“, която спонсорира неговата телевизия, беше собственост на бившия заместник-министър на вътрешните работи Камен Пенков. Тя се занимаваше с охранителна дейност, свързана с БСП. После разви по-широка дейност, след като Пенков излезе от нея и с работата се зае неговата съпруга“, каза още Радулов.

Бившият депутат от ИТН коментира и задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Арестът на Борисов беше необходим. Хората го очакваха. Очевидно бе, че няма как да има редовен арест заради приближени хора в съдебната власт. Затова смятам, че това бе символично действие, за да се покаже, че „правосъдие и справедливост са различни неща“. Тук нямаше много правосъдие, но имаше много справедливост“, обясни Николай Радулов.

По думите му арестът „не беше добър с оглед на последвалото възвеличаване на Бойко Борисов като незаконно арестуван“. „А през последните 12 години бяха арестувани, ритани и унижавани много други хора“, каза Радулов.

Отцепилият се от ИТН депутат посочи следователя Бойко Атанасов като подходяща кандидатура за шеф на КПКОНПИ наред с Бойко Рашков. „Някои биха се възпротивили, че той е кандидат на „Възраждане“. Но за мен няма никакво значение дали „котката е сива, бяла или жълта, а е важно е да хваща мишки“, обясни той.