Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Казваше ми точно какво да правя. Обучаваше ме, малтретираше ме физически и психически”, свидетелства една от жертвите

350 страници документи, свързани с отношенията между Гислейн Максуел и Джефри Епстийн, бяха разсекретени на 30 юли 2020 г. Разкритията от тях предизвикаха истински фурор, след като хвърлиха нова светлина върху това как половинката на магната е набирала момичета с цел сексуална експлоатация.

В ексклузивната информация фигурират показания на една от жертвите - Вирджиния Джуфре, която споделя, че е била принудена да бъде интимна с Епстийн и негови приятели.

"Гислейн е също толкова замесена в сексуален трафик, колкото и той - обяснява девойката. -

Двамата инструктираха някои от момичетата

да търсят и набавят други млади девойки отново с цел Джефри да ги насилва. Изрично ни беше нареждано да не са цветнокожи и да са млади, хубави и забавни. В случай че не са бели, поне да са екзотично красиви. Той караше повечето момичета да доведат приятелка, за да изкарат допълнително пари."

Пред съда Вирджиния Джуфре свидетелства, че била вербувана от Максуел, когато работила в имение на президента Доналд Тръмп преди повече от 20 години. Тогава била непълнолетна, но това не попречило на Гислейн да я праща на интимни срещи на частния остров на Епстийн на Карибите. Ходела и в домовете му в Палм Бийч и Ню Йорк.

"Тя злоупотребяваше с мен редовно - твърдеше още жертвата. - Гислейн е тази, която ми каза какво да правя. Обучи ме като секс робиня. Малтретираше ме физически и психически. Тя е тази, която, вярвам със сърцето си, заслужава да си получи заслуженото повече от всеки друг. Това, което правеше, за една жена е отвратително."

Самата Максуел определи казаното от Вирджиния като лъжа. Адвокатите й пък се обявиха категорично против оповестяването на документите, тъй като това щяло да опорочи процеса срещу клиентката им и тя нямало да получи безпристрастно решение на журито.

От разсекретената информация станаха ясни и имейли между финансиста и обвиняемата. Те датират още от януари 2015 г., а в тях присъстваха и данни за полети с частни самолети на магната.

Самоубийството на американския милиардер в килията след обвиненията в изнасилване не бе единственото, което шокира всички. Февруари тази година френският моден агент Жан-Люк Брюнел и дългогодишен съдружник на Епстийн също бе намерен мъртъв в затворническата си килия. Новината съобщи лично говорител на парижката прокуратура, уточнявайки, че Брюнел е открит около 1,30 часа сутринта местно време обесен на чаршафите от килията си в затвора "Санте" във френската столица.

75-годишният близък приятел на бизнесмена беше обвинен в изнасилването на няколко бивши топмоделки, като през юни 2021 г. френската прокуратура започна разследване и за изнасилването на 15-годишно момиче от модния агент.

"Решението на клиента ни да отнеме живота си е продиктувано не от чувство на вина, а от

чувство за несправедливост

- излязоха с изявление адвокатите му. - Жан-Люк Брюнел никога не е спирал да твърди, че е невинен. Той умножи усилията си да го докаже. Съдия го освободи преди няколко месеца, а след това отново беше затворен при недостойни условия."

Мъжът бе арестуван по обвинения в изнасилване през декември 2020 г., но беше освободен за кратко в края на 2021 г. След това отново беше затворен по решение на апелативния съд в Париж.

До последно той отричаше свидетелските показания и жалбите срещу него, обявявайки, че са силно манипулативни и неверни.