Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На снимката Местан е с адвокатите си в съдебна зала преди началото на заседанието
На снимката Местан е с адвокатите си в съдебна зала преди началото на заседанието

Лютви Местан отзова двамата си адвокати Менко Менков и Нацко Дойчев, които го защитават по делото за катастрофата край село Загорско. При нея загина 6 месечно бебе, а бившият политик е един от обвиняемите за случая.

Не желая да ми бъде назначаван служебен защитник. Ще се защитавам сам, обяви в съдебната зала Лютви Местан. Според него съдебният състав не давал възможност на адвокатите Дойчев и Менков да изпълняват защитните функции.

„Убеден съм, че нито едно искане за събиране на нови доказателства няма да бъде одобрено. Ще се защитавам сам, наясно съм с последствиятан от взетото решение“, посочи Местан. Той обвини съдът в пристрастност и предубеденост.

В отговор съдията Георги Милушев показа писмо от съдебния инспекторат за проверка извършеноа по повод на жалба на бившия политик срещу съдебния състав.

Не са открити никакви нарушения. Ще ви дам да го прочетете, заяви съдията Милушев, след което оттегли съдебния състав на съвещание. След него заседанието продължи, като беше решено, че няма да се назначи служебен защитник на Местан.