Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според Дончева Тошко Йорданов е еднодневка в политиката, а проблемът в НС е, че няма кой да напише закони

"Промяната" са харесали поста на вътрешния министър, каза Татяна Дончева, председател на Движение 21, пред Би Ти Ви. Разбирам, че вариантът е постът да е за председателя на ПГ на ПП Андрей Гюров. Ходът с преместването на Бойко Рашков в КПКОНПИ по скоро така го разчитам - искат да имат един вътрешен министър. "Казвам ви слух, който знам от достоверен източник, ако смятат, че не е верен, да го опровергаят", каза Дончева.

Тази новина я научих току що от Татяна Дончева, каза малко по-късно Милен Матеев, председател на правната комисия в НС от "Промяната". "Не ми звучи логично и не обсъждан подобен вариант", добави Матеев. Това име досега не е обсъждано в коалицията, реагира на казаното от Татяна Дончева и председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

„Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ беше една импровизация от оня ден, която прилегна на "Продължаваме промяната“, защото нали замеряме се с пиар, каза Татяна Дончева. Според нея КПКОНПИ не може да измести прокуратурата и управляващите се занимават с глупости. "Да слагат един сериозен човек на такава пробита институция не е сериозно". 

Не виждам повече от месец живот на този парламент. Икономистите мълчат, значи нямат идея накъде да се върви, а ситуацията е суперкритична. Не виждам никой с концепция какво да се прави в следващите 1-2-3 г., каза още Дончева.

По повод думите на председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, че Кирил Петков е "Татяна Дончева в панталон" Дончева каза "Тошко Йорданов е достатъчно лека кавалерия, еднодневка в политиката, дошъл да направи някакъв сценарий като фойерверк и ще си замине по същия начин". По повод случващото се тя каза, че "не е сценарий, по който се движи действието, а е сценарий на сценаристите, които се опитват да се ситуират в политическия живот, тъй като нищо от това което правят не могат да му повлияят освен да отлагаме проблеми." 

Виждате ли една сфера, която малко да е придвижена навсякъде, попита Дончева. Проблемът, че няма закони, не е толкова в бойкота на ИТН, а в това че няма кой да ги напише. Председателят на правната комисия доскоро бе нотариус в Дряново. Не мисля, че от тази позиция можеш да станеш топ законодател. Не е въпросът аз и вие да почнем да пишем в хайку жанра. Основният генератор на закона свързан с КПКОНИ бе Лена Бориславова, как тя може да съвместява всички тези длъжности плюс писач на закони. Ива Митева е като девойка която разнася листи между съдийските маси на шахматен турнир, заяви Татяна Дончева.

(Очаквайте подробности.)