Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фурор за щангите! Пета европейска титла в Тирана. Взе я Христо Христов Христо Христов спечели петия ни златен медал от първенството в Тирана

Щангите се завърнаха в европейския елит, след като Христо Христов спечели петия ни златен медал от първенството в Тирана. Той триумфира в категория до 109 г.

В изхвърлянето Христо започна, когато всички останали бяха приключили. И взе титлата в движението в първия си опит от 175 кг. Във втория постигна 180 кг, а в третия не успя на 182.

В изгласкването той преодоля 206 кг от втори опит, след като сгреши в първия си. След това закова 211 кг. Така накара Георги Чхеидзе (Грузия) да отиде на непосилните за него 218 кг. и последва неуспех.

Така варненецът събра двубой от 391 кг, с цели 7 пред Чхеидзе. Бронзът остана за Арсен Мартиросян от Армения, който завърши с 371 кг двубой. Българинът спечели абсолютно всички златни отличия в категорията.

Така завърши мъжкото ни участие на европейското. В двубоя спечелихме 5 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала. Общо отличията за мъжете са 22. От тях 13 са златни, 4 - сребърни и 5 бронзови.