Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

“Възраждане” иска оставката на правителството и нови избори. Това заявиха от партията на брифинг в Народното събрание, след като предложението им за 0% ДДС за стоки от първа необходимост беше отхвърлено на първо четене.

За промяната в закона гласуваха опозицията в лицето на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”. Бутоните “въздържал се” натиснаха от “Промяната” и “Демократична България”, а “Има такъв народ” и БСП бяха против.

Мотивите за отхвърлянето на законопроекта бяха, че постъпленията в хазната от ДДС са важна част и промените в тази посока трябва да бъдат добре обсъдени с финансовото министерство.

Законопроектът предвиждаше 0% ДДС за храни от т.нар. малка потребителска кошница, вода и доставка на природен газ, електроенергия и централно отопление за бита и за лекарствени продукти и медицински изделия, медицинско оборудване и др.

“4 месеца този законопроект така и не достигна до зала за обсъждане. Днес мина в рамките на няколко минути. Той бе отхвърлен. А е важен, защото наблюдаваме бушуваща финансова криза и инфлация, която вече никой не знае точно колко е. Вероятно съвсем скоро ще се превърне в галопираща, тъй като цените нарастват всекидневно", посочи Цончо Ганев.