Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заедно с Леа Иванова и Милчо Левиев
Заедно с Леа Иванова и Милчо Левиев

Легендарен остава сатирикът и като ценител на женската красота. Неспособен да остане безразличен пред очарованието на нежния пол. Сексът е сред любимите му теми. Мълвите за любовните му похождения са безкрай. Една история разказва, че като млад, докато бил на специализация в Чехия, се влюбил в проститутка. Според друга легенда любовта на неговия живот била италианка на име Лаура Симоничи. Двамата се срещнали на Младежкия фестивал в Букурещ, където поетът е в качеството си на автор на химна на нашата делегация.

По това време той вече е в сериозни отношения с бъдещата си съпруга Грозданка, майка на двамата му синове - Кин Стоянов и Стефан Стоянов. По този повод поетът Божидар Божилов му посвещава епиграмата: “Радой седи като фиданка между Лаура и Грозданка”.

Лаура завърта главата на поета по време на една забава и двамата танцуват до сутрина. На раздяла той остава с нейния червен шал в ръце, а тя с ключ от софийската му квартира. Сериозен пропуск от страна на Ралин за неговия живот. Само че тази любов е обречена от обстоятелствата.

Лаура се връща в Болоня и западния свят, а Радой - в София и комунистическата действителност. Някои от приятелите му го увещават да замине, че ще го уредят с връзки да стане дипломат в Рим, но той си дава сметка, че този пост ще му струва твърде много. А да стане агент на ДС, той не би могъл и предпочита да жертва любовта, вместо да плати такава цена.

С Лаура си разменят писма до 80-те години, като се говори, че италианката прави зашеметяваща политическа кариера и става кмет на Болоня. Макар да кани няколко пъти вече възрастния Ралин да й гостува, той отказва. Вместо това през 1986 г. написва последното си поетично признание към нея: “Две тела изгорели сред ласки и завинаги после неслети”.

Според някои слухове Ралин посвещава цяла стихосбирка на последната си и много по-млада изгора - “Коило галена трева”. Коило е трева, растяща като плюш и кадифе. Дали тя е била най-голямата му муза?

Самият той в края на живота си признава, че най-хубавите си неща е написал, когато е бил влюбен в дъщерята на виден партиец. Но тя му разбила сърцето. Поканила го на вила на морето. Той обаче прекъсва връзката с нея, когато разбира, че тя се забавлява и с други мъже. Това не можел да преглътне.

До него в последните му дни е неговата единствена - бившата му съпруга. И на нея той казва тогава: “Грозданке бе, ние що се разведохме, я вземи едно такси, да ходим у вас и отново да се оженим”.