Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

21-годишна жена изхвърли бебето си в контейнер за смет в Димитровград. Сигналът бил подаден на спешния телефон 112 в понеделник към 14,40 часа от случаен минувач. Той съобщил, че в кошовете за боклук на булевард „Раковски“ е открил новородено в платнена чанта.

Незабавно на място е изпратен полицейски екип. Организирано е издирване, при което е установена и задържана майката на бебето. Тя се оказала от сливенското село Радецки, но живеела на квартира в Димитровград.

Ден по-рано жилището, обитавано от жената било посетено от полиция по сигнал на мъжа, с когото живеела. Той се обадил на спешния телефон да съобщи, че приятелката му се е заключила в банята и не излиза. Пред пристигналите полицаи жената обяснила, че всичко с нея е наред и униформените си тръгнали.

В полицейското управление, жената признала, че изхвърлила бебето си от мъжки пол, защото се родило мъртво.

Трупът на детето е транспортиран в Съдебна медицина за аутопсия, за да се установи причината за смъртта. Жената е задържана до 24 часа по образуваното досъдебно производство по чл.120 от НК за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него.  Наказанието, предвидено за тези случаи в закона, е лишаване от свобода до три години. Полицията издирва мъжът, с когото е живяла жената като свидетел по случая.