Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Роман Абрамович Снимка: Ройтерс
Роман Абрамович Снимка: Ройтерс

Собственикът на Челси Роман Абрамович, който е един от най-изявените руски олигарси, е бил отровен по време на една от срещите за дискутиране на мир между Русия и Украйна.

Според информацията в Wall Street Journal, цитирана от bg-voice.com, Абрамович е бил част от преговори за мир в столицата Киев, а след нея е развил симптоми на отравяне. Срещата се е провела на 3 март.

Информацията гласи, че собственикът на "Челси" и още двама високопоставени украински представители са развили тежки симптоми след срещата и се смята, че тримата са били обект на целенасочена атака с отрова.

Симптомите са включвали зачервяване на очите, постоянно и болезнено стичане на сълзи от очите, обелване на кожата на лицето и ръцете, както и други по-незначими болежки.

Според някои информации богаташът си е загубил зрението за няколко часа и е бил приет в болница в Турция.

Tримата вече са по-добре и животът им не е застрашен.

Въпреки че Западът наложи жестоки санкции на Роман Абрамович, той е един от малкото милиардери в Русия, активно подпомагащи Украйна във военния конфликт.

Той е участник в редица преговори за мир, като е помогнал за установяване на първоначалната връзка между политическите елити на двете страни.

Освен това той беше готов да се раздели с "Челси" без печалба за себе си, дарявайки всичките приходи по сделката за жертвите на войната. Също така той опрости заем от над 1 милиард евро на "Челси".

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски разкри, че няколко бизнесмени от Русия са предложили пари в помощ на Украйна, включително за подпомагане на армията й, съобщи Франс прес.

В интервю чрез видеоконферентна връзка за няколко руски медии главнокомандващият подчерта, че е получил “сигнали” от няколко руски богаташи, сред които и Роман Абрамович, приближен на руския президент Владимир Путин, който претърпя санкции от Великобритания.

Зеленски увери, че каквито и да са бизнесмените, готови да дарят пари в подкрепа на украинската армия, Украйна е готова да “гарантира тяхната безопасност, да им осигури работа и да даде възможност на бизнеса им да се развива”.