Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ФСБ няма нищо общо с инвазията в Украйна и изобщо не е била информирана за атаката. Това се твърди в анонимен доклад, за който сайтът Gulagu.net твърди, че е изготвен от човек в службата.

В него се посочва, че ФСБ е напълно неподготвена да се справи с последиците от санкциите.

Както и че нахлуването в Украйна ще бъде “пълен провал” и може да доведе до “истински международен конфликт” през следващите месеци.

В документа се отбелязва, че не е ясно и кой е сложил в устата на Путин понятия като “денацификация” и “демилитаризация”.

“Това не са аналитични категории, тъй като нямат ясно определени параметри, по които може да се определи степента на изпълнение или неизпълнение на задачата“, пише още в анализа. Едно от заключенията е, че в момента за Русия е невъзможно “да изпълни задачата”.

“Русия няма изход. Няма варианти за възможна победа, само поражение”, пише още там.

Според документа дори да стане чудо и украинският президент Володимир Зеленски да бъде убит, Москва няма да има шанс да окупира Украйна.

В анализа е отбелязано, че дори при минимална съпротива от страна на украинците на Русия ще са й необходими половин милион души, без да се броят заетите в логистиката и доставките.

В доклада се твърди, че не може да се изключи вариантът за международен конфликт. Прогнозата на автора е, че ако Западът не приеме ултиматума на Москва, може да започне глобален ужас до лятото.