Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изключително забележителен е един от признатите пророци на ХХ век - Йосип Терелия, който е украинец. Той прекарва цели 23 години в съветските затвори, лагери и психиатрии, от които 9 години в пълна изолация. Причината е, че е бил активист на украинското католическо движение за правата на човека. През това време по мистериозен начин той успява да извърши

девет успешни

бягства от затвори

и наказателни колонии. А въпреки гоненията през септември 1982 г. създава комитет за защита на Украинската гръкокатолическа църква, имащ за цел нейната легализация. Но само два месеца по-късно отново е вкаран в затвора, а през 1985 г. с личното застъпничество на президента Рейгън най-после е освободен и заминава в принудителна емиграция на Запад.

Починалият през 2009 г. в Торонто, Канада, дисидент е описал в книга, издадена през 1991 г., своите видения, получени, когато е бил затворник в бившия СССР.

Именно в една от мразовитите "одиночки" на Терелия се явила Света Богородица и като на филм му показала бъдещето на света: "В началото на ХХI век ще има страшна война. Беше ми показана картата на Русия, която потъва в огъня на пожара. Пламъците достигнаха до Кавказ, Централна Азия, Прибалтика и след време - Далечния изток, където противник на Русия става Китай".

Божията майка му разкрива също, че "Съветският съюз ще престане да съществува. Русия е свободна от комунизма. Но ще дойде ден, когато

ще падне отново под диктатура

Народът се събира около един човек, Владимир е неговото име. Русия ще си възвърне империята със сила и Владимир ще поведе руския народ във война срещу Израел".

Но след тези идващи катаклизми Терелия предвещава духовно възраждане и "златен век". При това дисидентът, който е приеман цели 36 пъти на аудиенция от папа Йоан Павел II, бил предсказал с точност и драматичните събития в родната си Украйна от последните години, като предвидил, че "кървава река" ще отдели част от териториите й. За едни това е просто символ, а за други - Днепър.