Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки

“Ще настояваме позицията на България по въпросите с Македония да бъде препотвърдена на национален референдум”, заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в предаването “Говори сега” по БНТ1.

“В момента най-голямата заплаха към България е натискът по темата Македония. А той идва от нашите западни съюзници. Когато се говори за нарушаване на правата на българите в Македония се появява една слепота, а в същото време искат от нас съдействие. Не смятам, че трябва да бъдат разполагани допънителни войски на НАТО на наша територия. Много нелепо е, че правителството сега отчита като успех, че Македония няма териториални претенции към България. Това тогавашният премиер Зоран Заев го каза, въпреки че пак беше нелепо, преди две години. Скандално безобразна неграмотност е тълкуването от страна на министър-председателя на исторически факт по съвършено неверен начин”, добави евродепутатът.

“Договорът с ЕС е многостранен. Това не е договор с мобилен оператор или за покупка на къща на брега на Варненското езеро, за да бъде прекратен едностранно.
Няма как да се съберем с “Възраждане”. Много неща могат да бъдат простени, но не и предателството”, декларира Джамбазки.