Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зов за помощ в социалните мрежи публикуваха родителите на малкия Пресиян, който е роден в 27-а седмица с тегло 970 гр. и е недоносен.

Ето какво пишат те в публикация:

"Около 3 месеца Пресиян беше в кувиоз в “АГ болница “ във Варна и още от самото раждане той се бори с болестта “Ретинопатия“ - 3-та степен. Тя води до слепота, което наложи доц. Манолова да му сложи ампула “Eylea” в очичките, за да я предотврати. Целта беше ретината да спре процеса на отлепяне. След като го изписаха, се наложи да му се направи лазер на очите в София при д-р Димитрова в болница Токуда, защото получи кръвоизливи и трябваше да се отстранят. От недостига на кислород към мозъка той получи ИВК гр.3 (кисти), които доведоха до Епилепсия. Лекуваме я с лекарства. Сега от нея и от кистите Пресиян получава гърчове и това му пречи на двигателността .

От недоносеността дробовете му не са се доразвили и точно след изписването му се наложи да влезе в болница с диагноза “Остър Бронхиолит”, което означава недостиг на кислород.

Вече е на 10 месеца и все още не може да си държи главичката, не може да хване играчка, стиска ръцете си само в юмрук . До момента сме обиколили много лекари и само лечението в Турция ще има успех и ще ни помогне. Затова ви моля, който има възможност, да ни помогне.

Дарителска сметка :

IBAN : BG46STSA93000028691280

BIC : STSABGSF

Пресиян Николов Георгиев