Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов

Шеф на комисията по културата и медиите стана Тошко Йорданов, а негови заместници Гергана Данева от ПП, Тома Биков от ГЕРБ, Александър Симов от БСП, Стоян Михалев от ИТН.

Любен Дилов от ГЕРБ обаче се отказа да става член на комисията, заради Йорданов. "Този председател е достоен да оглави "кенсъл културата" и смятам, че няма да мога да бъда пълноценен в тази комисия с този председател", мотивира се Дилов. Вместо него в комисията влезе Стефан Шилев.

Съпартиецът на Йорданов и бивш репортер на 7/8 тв Станислав Балабанов пък стана председател на комисията по взаимодействието с гражданското общество. Негови заместници са Юлия Иванова от ПП и Дани Каназирева от ГЕРБ.

Станислав Балабанов
Станислав Балабанов

Отново за ИТН отиде и предложената на ГЕРБ комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. Начело на нея застана имунологът проф. Андрей Чорбанов. Негови заместници са Васил Стефанов от ПП, Джейхан Ибрямов от ДПС и Радомир Чолаков от ГЕРБ, който бе спряган до днес за шеф на комисията.

Проф. Андрей Чорбанов
Проф. Андрей Чорбанов

Той самият сравни отказите на ГЕРБ и ДПС от предложениете им комисии с добродетели, които "лиспват на управляващата коалиция". "Прави ли ви впечатление, че в идеята за комисията за социална политика стои справедливостта, а в тази по правата на човека и вероизповеданията толерантността и уважението. Така, че мнозинството взема всичко, а толерантността и уважението не се разбира изобщо. Дано разберете какво значи толерантност и уважение", каза Радомир Чолаков.