Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ

Движението има "депутат охрана". Това бил Карадайъ и пазел гражданските права и свободи

Партията подкрепя промени в съдебната власт, но доколкото те са законодателни, а не свързани с назначения

ДПС може да подкрепи бъдещото правителство, предложено от четирите партии - "Продължаваме промяната", БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ", но едва, когато види по каква програма ще работи и кой ще влезе в състава му.

Това стана ясно от изказване на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти след среща с президента Румен Радев.

Тепърва ще видим какво ще предлага това правителство, защото ние не сме участвали в разговорите. Не е по-маловажен и персоналният състав на правителството, коментира Карадайъ.

На въпрос дали има вероятност все пак ДПС да подкрепи бъдещия кабинет, той каза: Аз мисля, че не противоречи на законите на физиката.

Много различни имена чухме, които се включваха и изключваха. Нека видим какво ще предложат, настоя той.

Заявихме нашите приоритети, защото държавата се намира в множество кризи. Българските граждани имат нужда от сигурност, от стабилност. Те очакват от Народното събрание и евентуалното бъдещо правителство - преодоляване на кризите, решаване на техните проблеми, повишаване на техните доходи, стандарта на живот и най-вече сигурност, категоричен бе лидерът на ДПС.

Освен тези кризи в страната сме свидетели на криза на демокрацията, на държавността. Затова знаете, че през 2016 г. на нашата национална конференция мотото ни беше да възстановим нормалността в политиката. След това в различни кампании сме имали мотото да възстановим демокрацията, рестарт на държавността. Така че в момента според нас и за преодоляването на кризите, в основата на всичко стои една думичка - диалог, каза той.

Да, мен ли ме визирате? Да, охрана съм. На всички български граждани, на правата и свободите, на гражданските и политически права. Не само аз, а и цялата ни парламентарна група и партия, отвърна той на въпрос има ли наистина ДПС депутат, който да играе ролята на охрана в партията. Миналата седмица в интервю депутатът от ПП и известен музикант Христо Петров обяви, че ДПС си имало охрана - зам-шефът на движението Ахмед Ахмедов, който по думите му ходел навсякъде с колегата си Делян Пеевски.

ДПС може да подкрепи реформи в съдебната система, но дотолкова, колкото минава през законодателството.

Доколкото за персонални състави на различни органи и институции, мисля, че там отговорността е на компетентните. парламентът нито назначава, нито уволнява в съдебната система, каза Карадайъ.

На въпрос дали трябва да се въведе зелен сертификат, за да може депутатите да ходят на работа, той отговори: Мисля, че не е лоша идея да дадем примери на обществото, че трябва да бъдем отговорни първо към собствения си живот и здраве, както и на тези около нас.

Запитан защо ДСП подкрепи избора на председател на парламента, Карадайъ каза: Нормално е. Имаше едно предложение, а и най-голямата парламентарна група си е в правото да си излъчи председател. По-скоро бихме му пожелали успех.

Нормално