Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъж на 40 години от павелбанското село Виден е получил присъда от една година "лишаване от свобода" при първоначален "строг режим" за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси, съобщиха Апелативна прокуратура-Пловдив.

К.И. е е признат за виновен за това, че на 26.09.2021 г. в землището на сeло Виден, общ.Павел баня, е държал огнестрелно оръжие - газов пистолет, преработен в боен и пригоден да използва като боеприпаси бойни патрони, без да има за това съответно разрешение - престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Във връзка с постъпила информация, че група лица отглеждат марихуана в нива в землището на населеното място е била проведена специализирана полицейска операция. На място са заловени К.И. и още три лица. При личен обиск на К.И. е открито огнестрелно оръжие - газов пистолет, преработен в боен, пригоден да използва бойни патрони и боеприпаси за огнестрелно оръжие.

К.И. е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Казанлък. Определението на съда е окончателно и е влязло в законна сила. К.И. е в затвора, където изтърпява наказанието си.