Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Когато стане ясен съставът на правителството, ще стане ясно каква е президентската квота, но очевидно такава ще има. Тази коалиция не е четворна, а петорна.

Това каза след консултациите с президента Румен Радев зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Бойко Рашков не ни притеснява заради самите нас, а заради безумията, които са ехо от едно позабравено, репресивно минало, което той се стреми да възстанови, защото той така си може, това си знае и така прави. МВР влиза по къщите на хората, по магазините, без законови основания по време на кампанията и се занимават с това да демотивират български граждани, да ги репресират така, че те да не участват в изборния процес. Това е против всякакви принципи на демокрацията и свободата, категоричен бе той.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова настоя да бъде изяснен и въпросът с нахлуването на институциите в офиса на медия. И припомни, че по време на кампанията са били проверявани членове на партиите.

Държим, ако има нарушения на изборния процес, те да бъдат доказани в съда, никой няма право нито да издава присъди, нито да сочи виновни, каза тя.

За да има управление, задължително условие е да има силна опозиция, каза Атанасова.

Каква е политическата логика опозицията да гласува за правителство?, запита Томислав Дончев на въпрос защо няма да подкрепят бъдещото правителство.

Времето на приказките свърши. Сега е време за работа, после идва време за отговорността. Известно е, че хората под силно въздействие, губят връзка с реалността. Нашата първостепенна задача е да гарантираме определена доза реалност, за да не губи бъдещото правителство връзка с нея, каза той.

Много бих с е радвал да имаме безспорно, консенсусно предложение за съдебна реформа, каза още Дончев. Той обясни, че всяко добро предложение може да получи тяхната подкрепа. 

Всички намерения, които имат колегите, предстои те сами да обсъдят. Като че ли още не са избистрили окончателния вариант, нито на своите формати на управление, нито всяка вътре във форматите си, допълни го Атанасова.

На въпрос трябва ли депутатите да ходят на работа със зелен сертификат, Атанасова каза: Нашата парламентарна група в цялост има зелен сертификат, някои са с трета доза. Предполагам, че на утрешния председателски съвет този въпрос ще бъде повдигнат. Смятам, че това би гарантирало, че всички спазват правилата.

Не ми е смешно да се нахлува в редакции на медии, в български университети. Този въпрос обсъдихме при президента и считам, че всяка институция трябва да има становище как могат да се гарантират свободите на българските граждани, категорична бе Атанасова.