Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Пиян румънски тираджия, управлявал камиона си с над 3 промила алкохол в кръвта, блъсна с камиона си кола край „Дунав мост“, съобщи МВР-Русе. Срещу него е образувано бързо производство, заради факта, че е предизвикал ПТП, управлявайки в нетрезво състояние товарен автомобил.

На 29 ноември вечерта екип на пътна полиция бил изпратен на сигнал за ПТП с материални щети, възникнало на бул. „България“ в Русе, след бензиностанция "Еко" в посока ГКПП "Дунав мост". Там униформените установили, че товарен автомобил с марка "Scania", управляван от румънски гражданин, е предизвикал катастрофата, като е блъснал лек автомобил "Пежо".

При извършената проверка на двамата водачи се е оказало, че румънският тираджия е във видимо нетрезво състояние, като уредът е отчел над 3 промила алкохол в издишания въздух. Пробата на другия шофьор е била отрицателна. На виновника са били съставени два акта – за допуснатото произшествие и за управление на МПС, след употреба на алкохол. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК. Румънските шофьори на тежки камиони често си позволяват волности около Русе, често шофирайки с превишена скорост и не съобразявайки се с Правилника за движение по пътищата у нас. За тях в дунавския град се шегуват, като видят някой неспокосан шофьор – „паркирал като румънски тираджия“.