Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КАДЪР: bTV
КАДЪР: bTV

Млад мъж - Енес, който също пътувал до Инстанбул, решил да не се качи на автобуса-факла до Скопие на връщане, а да пътува с друга фирма. Два дни обаче не е успял да се свърже със семейството си, но се прибира жив и здрав, обясни той пред Би Ти Ви.

„Не можехме да повярваме, че е жив“, обяснява братовчед му.

В последния момент Енес не се качва на изгорелия автобус от "Струма". Обикновено той използва същата туристическа агенция и фирма – „Беса Транс“, но в последния момент решава да не се качи на автобуса на
връщане. Неговите близки обаче нямат връзка с него, издирват го и мислят, че е сред загиналите при трагичния инцидент на магистрала „Струма“.

„Мислех да отида до Истанбул за два – три дена с тази агенция, но премислих и тръгнах с друга фирма. Направих си тест за COVID-19 и си смених резервацията. В къщи обаче знаеха, че пътувам с тази агенция. Нямах контакт, нямах интернет и роуминг, на връщане към Северна Македония телефонът нямаше мрежа. И след два дена се появих“, разказва Енес.

„Рано сутринта аз видях в интернет, че се е случило това нещастие. Започнахме да търсим братовчеда Енес, но не успявахме да го открием – не беше онлайн. Мислехме, че е с автобуса на „Беса транс“. След 4-5 часа разбрахме, че е жив и не е с тази фирма“, споделя и Джелал – роднина на Енес.