Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цвета Караянчева
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева, Мика Зайкова, Стефан Тафров и още популярни и знакови за своите партии лица остават извън 47-мото Народно събрание.

След обявяването на окончателните резултати стана ясно, че извън парламентарната група на ГЕРБ остават двама души, които преди това са председателствали Народното събрания - Цвета Караянчена, която водеше листата на ГЕРБ в Кърджали и Димитър Главчев, който бе на пето място в листата на 23-и МИР в София. Депутат няма да е и Георг Георгиев – водачът на младежката организация на ГЕРБ, който в последния кабинет на Борисов бе заместник министър на външните работи.

Мика Зайкова от партията на Слави Трифонов, която откри предишните два парламента, сега няма да има тази възможност. Тя бе водач на листата на ИТН в Смолян, но партията не реализира мандат там. Пламен Данаилов - номиниран за финансов министър в проектокабинета на Слави Трифонов остава извън парламента заедно с Иван Хиновски, който бе шеф на енергийната комисия в предишното Народно събрание. 

Известният дипломат Стефан Тафров от Демократична България, който водеше листата на партията в Русе няма да е депутат, както и съпредседателят на Зелено движение Борислав Сандов. Други известни имена, които остават вън от Народното събрание са Велизар Шаламанов, Найден Зеленогорски и социалистът Тодор Байчев.