Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БОЙКО РАШКОВ
БОЙКО РАШКОВ

Изтеглените в брой 60 млн. лв. накрая са стигнали до обикновен човек. МВР го знае, но не е разпитван досега

От ГДБОП не сме изказвали предположение за чували и сакове, с които са пренасяни милионите за строителството на магистрала "Хемус". Това заяви зам.-шефът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" Любомир Николов.

След като водещата Жени Марчева на "Тази събота" по Би Ти Ви припомни, че в петък това заяви самият вътрешен министър Бойко Рашков, зам.-шефът добави, че е вероятно да е така, "сами разбирате, че толкова много пари не могат да се пренасят в джобове".

Престои да се установи къде са сега тези изтеглени 60 милиона лева. Те са стигнали до обикновен човек според досегашните данни на ГДБОП. Зам.-шефът не пожела да даде повече информация, но поясни, че човекът няма политическа кариера, не е свързан с партия и не се занимава със строителен бизнес. Той е случайно лице, наето да свърши работата. МВР знае кое е това лице. То досега не е сред задържаните, разпитани и пуснати други замесени в аферата.

Любомир Николов е  убеден, че ГДБОП не се използва за политически цели. Той каза, че сведенията за аферата са от лятото и оттогава са работили по разследването им. Замесените лица са наблюдавани месец-месец и половина, преди да бъдат разпитани.

Вместо Любомир Николов в студиото на Би Ти Ви трябваше да бъде шефът му Калин Стоянов, но се оказа, че вътрешният министър спешно го е пратил в командировка.

Очаквайте подробности има или няма пропадане на част от магистрала "Хемус" край Търговище, както в петък твърдеше вътрешният министър, а от строителната фирма опровергаваха.