Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Асен Василев и Кирил Петков
Асен Василев и Кирил Петков

Партия „Политическо движение Социалдемократи“ се присъединява към „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември.

Това обявиха от коалицията на двамата бивши служебни министри. 

Социалдемократите са третата партия в основаната първоначално с регистрацията на ВОЛТ и "Средна европейска класа".

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме промяната“ и са готови да спазват заложените в споразумението принципи, уточняват оттам.

„Политическо движение Социалдемократи“ е основана през 2000 г. от напуснали БСП хора. Първият им лидер бе Николай Камов. До 2009 г. обаче социалдемократите редовно се явявваха на избори като част от коалицията около БСП. През 2017 г. напуснаха, обвинявайки за това лидерката на социалистическата партия Корнелия Нинова.

В момента лидер на социалдемократите е адвокатката от Стара Загора Елена Нонева. Тя бе и кандидатът им за кмет на Стара Загора през 2019 г.

Движението има за цел да работи за превръщане на България в модерна и развита държава. През годините и имала много инициативи и предложения, които са насочени в различни сфери с цел подобряване на законодателството и за развитието на страната.

През 2005 г. движението първо предложи въвеждането на електронна здравна карта. Също така преди три години издигна инициативата за равнопоставеност на бащите и майките на деца до 3-годишна възраст съгласно Кодекса на труда, подчертава от "Продължаваме промяната" ценността на новите си коалиционни партньори.

Трите принципа на социалдемокрацията – справедливост, свобода и солидарност, са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция „Продължаваме промяната“, което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията.