Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

99,9 процента от хората по тази земя в един или друг момент от живота си мечтаят да им се случи чудо, което тотално да ги промени. И отдавна порасналите деца тайничко се отдават на щастливите фантазии как монотонното им ежедневие изведнъж може да се превърне в холивудска приказка.

Довчера си бил безименно колелце

от работната машина, а на сутринта се събуждащ богат, известен, безгрижен, безсмъртен… Звучи прекрасно, но е почти невъзможно да се случи.

"Почти”, защото 0,1 процента от хората по тази земя все пак се изправят пред тяхното си чудо и мечтата се превръща в реалност. Но едва ли има друг такъв случай като този на Ема Радукану, дочакала своя най-щастлив миг в живота малко преди да навърши 18 години. Британката с китайски и румънски корени вече живее в своята приказка и се моли тя никога да не свършва.

Допреди две седмици

това момиче беше познато единствено на родителите си

и шепата си приятели. Сега е най-известната спортистка в света и се готви един ден да стане и най-богатата. Сякаш райските небеса изведнъж се отвориха, за да се навалят хубаво върху красивата й глава. И до този момент няма обяснение как стана така, че 18-годишната тенисистка пребори далеч по-опитните и натренирани каки на US Open, за да грабне титлата след победа над друга непозната на света тийнейджърка – Лейла Фернандес.

Твърде много се изговори за финала между младите красавици, за да се връщаме и ние към него. Сигурно сте срещнали и статистиката, че Радукану спечели турнира от големия шлем, идвайки от квалификациите и без да загуби нито един сет. Цялата тази статистика е вече в историята. По-важното е какво ще се случи оттук нататък с

новото златно момиче на британския спорт

Засега поне изглежда, че чудесата ще продължат да навестяват живота й. Радукану манията буквално завладя целия свят. Сигурно и отричащите женския спорт талибани са били впечатлени от постижението на младата тенисистка. А дори и въоръжените до зъби фанатици да не са останали особено впечатлени, то хората с парите не спират да говорят за пиленцето, което може да разцъфне в златна кокошка. Едва ли има голям спортен бранд, който да не е готов да подпише празен чек на името на Ема Радукану. Преди началото на US Open тя има само спонсорски договори, колкото да не е без хич, а сега целият бизнес свят е полегнал във вирнатите към небето крака.

18-годишната британка спечели 2,5 млн. долара от наградния фонд на US Open, но това е малка капка в морето от финансови приходи, в което ще плува през следващите месеци, години, че и десетилетия. Неслучайно специалисти по спортен мениджмънт предричат, че не е далеч времето, когато

Ема Радукану

ще спечели милиард долари

Звучи ви фантастично? А не беше ли по-голяма фантастика възможността да завоюва титлата на Откритото първенство на САЩ, при положение че преди началото на турнира залогът за неин краен успех беше 400 към 1!

Нея със сигурност я очакват реки от злато и те съвсем няма да потекат от наградните фондове. В световния тенис се печели добре, ако побеждаваш, но парите там не могат да се сравнят с пачките, които ще дойдат от рекламните договори. Вече се говори за война между "Найк” и "Адидас” за привилегията да осигуряваш тенис екипа на невероятно сладката Ема. Американците са с едни гърди напред, тъй като те първи й предложиха контракт и

я облякоха за бляскавото й пътешествие в Ню Йорк

Но янките не са и предполагали какво ще се случи и са пропуснали да я обвържат със загробващ десетгодишен договор например. Британката е свободна да избира какви дрехи да облече, кой часовник да сложи на изящната си китка и какъв точно шампоан да покаже на многомилионната публика, която не я изпуска от очи.

И не бързайте да възразявате, че Радукану е чудо да три дни и след няколко неуспешни турнира ще се окаже от онези многообещаващи диаманти, които имат скрити пукнатини и не стават за шлифовка. Радукану притежава уникален сбор от качества, които я правят максимално подходяща за създаването на успешен рекламен продукт.

Тя е красива, тя е умна и най-вече

носи една особена позитивна енергия – толкова ценена в света на спортния бизнес. А да не забравяме и статистиката, която продължава да ни се набива в очите. Като факта, че тя е първата британка, спечелила турнир от Големия шлем от повече от 40 години насам.

"Моментът е изключително подходящ за Радукану, тъй като суперзвездата на световния тенис Серина Уилямс вече е в залеза на своята невероятна кариера.

Търси се новата Жена Чудо и британката може да влезе в тази роля, ако продължава с победите. Защото всички други условия за нейния финансов успех са налице.

Тя е привлекателна

и грее ярко

на корта. Отговаря добре на въпросите и казва правилните неща от маркетингова гледна точка. Следващата спонсорска мегасделка буквално я дебне зад ъгъла”, заявява пред Би Би Си маркетинговият консултант Найджъл Къри. Думите му се подкрепят от сухите цифри, според които повечето от най-богатите спортистки в света се подвизават именно в тениса. Номер 1 засега е Наоми Осака, която е прибрала невероятните 47,4 млн. долара през миналата година. След това 23-годишната японка се срина психически и се отказа от участие в най-елитните турнири, без да страда от физическа болка. Това й действие обаче не намали интереса на рекламодателите, които видяха финансова изгода дори в подобно лошо стечение на обстоятелствата. Сега

светът съчувства на Осака

и е нужно единствено да бъдат пуснати по телевизията няколко умело изпипани реклами, играещи по тънката струна на зрителя, за да потекат още повече пари към хитрите финансови акули.

Радукану е точно обратното на Осака. Тя прелива от жизненост и ентусиазъм. Дори в най-напечените моменти в Ню Йорк успяваше да намери сили да се усмихне. Казва, че няма големи цели и не ламти за нищо. Живее ден за ден и най-голямото й удоволствие след спечеления финал е

да се наяде до насита с шоколад

Посланието й да не се вторачваме чак толкова ненаситно в утрешния ден и да живеем днес върши много добра работа на световните бизнес гиганти. Те точно това искат – да си купим още днес техния продукт, вместо да трупаме парички в банката.

Сега изглежда лесно да се хвали красавицата, чийто

баща е румънец, а майка й е китайка

Много по-трудно е да се даде конкретен отговор на въпроса как Ема успя да стигне толкова лесно до върха. Късметът може и да има някаква роля, но да грабне титлата без загубен сет... Това не е до късмет.

Всички, които са се срещали с нея по време на пътя й към върха, говорят само и единствено за силната й психика. Нещо, което е крайно непривично за едно 18-годишно момиче. Отвътре тя сякаш е от стомана – заявява един от бившите й треньори.

Ема държи със здрави ръце не само спортната си кариера, но и учението. "За мен всяка

оценка, различна от отличен,

е провал”,

казва шампионката. Не беше далеч времето, когато на корта тя пишеше домашни, докато чака да започне следващата й тренировка. Притежава онова рядко срещано сред младите хора качество да се мотивира от неуспехите по пътя. С подобна психика, стига да е в топ физическа форма, не й остава нищо друго освен да се позадържи на върха.