Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На мястото на катастрофата има полиция, пожарна и екипи на Спешна помощ. Снимкr:24 часа
На мястото на катастрофата има полиция, пожарна и екипи на Спешна помощ. Снимкr:24 часа

Шофьорът на камиона е изваден жив от кабината, транспортират го до УМБАЛ Бургас

Трима души са загинали, а друг е ранен при тежка катастрофа в Айтос тази вечер, съобщи за "24 часа" говорителят на полицията Цветелина Рандева. Пострадалият е откаран в УМБАЛ Бургас.

Жертвите са мъж и двете му деца на 5 г. и 9 г., стана ясно преди минути.

Катастрофата  е станала около 21,40 ч,  уточни шефът на Областната дирекция на МВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, който е на мястото на произшествието. Там е и кметът на Айтос Васил Едрев.

 По непотвърдена информация колата, в която били бащата и двете деца,  била спряла с пуснати аварийни, тъй като майката отскочила до близък магазин В това време, при навлизане в завой, водачът на тира изгубил управление и връхлетял върху автомобила на семейството.

След удара камионът се преобърнал в градинка до Горското стопанство. Лекият автомобил също е изхвърчал в градинката, оставайки заклещен под тира, казаха източници на 24 часа.

Към момента на мястото на катастрофата са пожарникари, полиция и екипи на Спешна помощ. Шофьорът на тира остана заклещен повече от час между ламарините, а екип от пожарната се опитваше да го извади. Малко преди 23 ч. ст.комисар  Калоянов съобщи, че водачът на тира е изкаран и транспортиран в УМБАЛ Бургас. 

Айтос е в шок от поредната тежка катастрофа с жертви. Местни разказаха пред наш екип, че мястото на катастрофата е злокобно, тъй като и друг път там са ставали катастрофи.

"Тировете идват засилени от Руен и на въпросния завой често не могат да овладеят машината или пък пукат гума. А градинката е точно под пътя", разказва млад мъж от Айтос.

Огледът на местопроизшествието продължи с часове.
Огледът на местопроизшествието продължи с часове.
Мястото, на което тирът е връхлетял върху лекия автомобил.
Мястото, на което тирът е връхлетял върху лекия автомобил.