Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Половинката му Милена чрез нумерологията предвещава
трагедия. Той бил скептичен и избрал да остане верен на себе си

Без работа водещият сънува, че е в пещера без изход. Чувства, че никога повече няма да има телевизия за него

Преди свалянето на “Часът” е извикан на кастинг за панелист при Гала. Казват му, че бил негативен и трябва да промени това

“Tичах през някаква гора и попаднах в една пещера, в която беше много тъмно и не можех да намеря изхода. Стигнах до този момент и се събудих.”

Този свой сън Милен Цветков разказва на половинката си, нумероложката Милена Иванова, по времето, когато той е в най-мрачната си безпътица.

Водещият остава без работа, след като на 16 август 2018 г. предаването му “Часът на Милен Цветков” окончателно е свалено от ефир. В продължение на две години журналистът се надява и се опитва да се върне в ефир, но без успех, като у него се трупат огорчението и обидата.

Получава няколко предложения от различни медии. Води преговори за предаване в телевизиите “Евроком” и 7/8 TV, явява се и на кастинг за тв шоу на bTV, но в крайна сметка нищо не излиза за него.

“Не мога да схвана какво се случва... сякаш някой ме подслушва, ходи след мен и прерязва всички възможности. Имам усещането, че ми се пречи по невидим начин”, споделя той на Иванова, която описва терзанията му в книгата си “379 дни с Милен Цветков. Историята на една чакана любов”.

Едва няколко дни след като водещият сънува как не може да излезе от пещера, получава писмо от bTV, в което уважително му се извиняват, че не е избран за водещ на вечерното телевизионно шоу. Цветков е удовлетворен най-малкото защото някой му е изпратил официален отговор, тъй като много други оферти към него са последвани от некоректно отношение и липса на доблест да му се съобщи финалното решение.

Веднъж той и Милена срещат Сашо Диков на улицата заедно с дъщеря му и внука му, а той веднага го пита какво става с преговорите с “Евроком”. В течение е, че има такива, защото Диков е и един от първите, които се обаждат на Цветков с някаква идея за работа след свалянето му от екран. Милен обяснява, че нищо, а Сашо веднага му предлага сам да пита какво се случва. За Цветков няма смисъл, щом не са се обадили. Разбират се да се чуят и всеки продължава разходката си.

“Господин Цветков, кога пак ще ви гледаме на екран? Ние всяка вечер с жена ми ви гледахме. Хайде, кога ще се връщате?”.

Така настойчиво пита бивш участник в предаването, който го среща в столичен парк по време на друга разходка. Всъщност това е въпросът, който в един момент и много други задават.

“Милен само се усмихваше, без да отговаря нищо, и когато мъжът отмина, той каза: “Виждаш ли колко интересно нещо? Той каза: Ние ви гледахме и бяхте един от любимите ни журналисти. Всичко е в минало време, а не в сегашно”. Смееше се - пише Иванова. - Спасяваше се с чувство за хумор и самоирония. А го болеше. Тежеше му липсата на работа.”

Нумероложката Милена Иванова споделя за живота си с журналиста и неговите последни терзания в книгата "379 дни с Милен Цветков. Историята на една чакана любов".
Нумероложката Милена Иванова споделя за живота си с журналиста и неговите последни терзания в книгата "379 дни с Милен Цветков. Историята на една чакана любов".

Вечерта, когато водещият заснема последното предаване на “Часът на Милен Цветков”, той се прибира спокоен вкъщи, за да получи обаждането, с което му съобщават, че няма да го излъчат. Това няма да е като онова предишно спиране на продукцията, след това връщане няма да има. Така журналистът губи своя енергиен източник - работата си.

“Декември месец смятах да се обадя на Силва Зурлева да поговорим и ако мога, да разбера нещо повече. Но го отложих и виж какво стана. (Силва Зурлева почива при падане по стълбите на 1.01.2020 г. - бел. ред.)

Съжалявам, че не го направих по-рано, но нали знаеш, че съм труден на тези неща. Не обичам да се обяснявам и разпитвам. Смятам, че ако някой иска нещо да ми каже, ще намери начин да го направи.”

Любопитно е, че малко преди да бъде свален от екран, от телевизията канят Милен да започне работа в предаването “На кафе” като панелист. По това време той все още не знае какво предстои за “Часът”. Идеята му харесва и смята, че може да съвместява сутрешната с вечерната си изява на малкия екран.

“Предложили му и добра заплата и таман бил наместил нещата с разходите си, за да живее спокойно, но уви. По времето, когато ми писа през лятото от “Градина”, разказа, че няколко дни след това му се обадили от телевизията за среща, за да се уточнят за новата му работа.”

Пали колата и отива до София, за да разбере, че е поканен в Нови хан на кастинг и ще избират между него и още няколко души. Всъщност Милен си мислел, че работата е сигурна и просто го викат да подпише договор, а се оказал на опашката от чакащи. Не му става приятно, но се явява на кастинга. Резултатът: “Ами казаха ми, че искат малко по-позитивно да е всичко. Че предаването било в такъв стил, а аз съм много негативен и трябва да променя това”.

Той от своя страна е категоричен, че светските теми не са неговото, а да сменя амплоато - няма как да стане.

После, когато е без работа, Цветков изповядва пред своята любима жена усещането си, че сякаш е надвиснал над някаква пропаст. И този път или ще я прескочи, или ще пропадне в нея. Предчувствието му е тежко: “Ще видиш, че за мен телевизия повече никога няма да има”.

Историята на предаването започва през февруари 2004 г. Първоначално се излъчва в следобедните часове.
Историята на предаването започва през февруари 2004 г. Първоначално се излъчва в следобедните часове.

През март 2020 година Милен подписва договор с TV1 и започва работа като водещ заедно с Генка Шикерова на предаването “Алтернативата”.

“По-щастлив не го бях виждала отдавна. Беше друг човек. Този, когото познавах отпреди това. (...)

Помня последното предаване на “Алтернативата”, когато той се върна с моторчето вкъщи - в четвъртък, на 16 април 2020 година.

- Браво на мен! Много добро предаване се получи. Направо ги размазах”.

Удовлетворен е. Чувства се на място. Последните разговори, които води с неговата Милена, са за бъдещето, за дървената къща, която ще си построят, за кучето, което ще си вземат, и за това къде ще пътуват при първа възможност.

На 19 април, Великден, Милен Цветков загуби живота си в тежката автомобилна катастрофа на бул. “Черни връх”.

Според Иванова нумерологията на имената на журналиста е била фатална. В своята книга тя споделя, че много пъти му е казвала, че спасението му е в смяната на неговото име. Той уважава нумерологията, но остава скептичен и отказва да я прилага в собствения си живот. Милена не му се сърдела за този негов избор.

“Да, сигурно ще го сменя, но както ти казваш, в някой друг живот. Сега, каквото и да става, каквото е писано и колкото трябва, това ще бъде. И аз го приемам. Аз съм Милен Цветков и ще си остана Милен Цветков.”