Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Василев-Зуека
Васил Василев-Зуека

Някои смятат, че е в Барселона, където жена му ще отваря ресторант

Цветеслава Гълъбова: Без скечове и халтура може би ще ни е трудно, но без лекари и учители смъртта ни е гарантирана

Къде замина популярният актьор и водещ Васил Василев-Зуека заедно със семейството си?

Този въпрос си задават мнозина, след като разбраха, че комикът от 3 месеца живее в друга държава и повече няма да води “Маскираният певец” или “Като две капки вода”.

Една от информациите е, че се е установил в Барселона, а основната причина да напусне изведнъж България е, че не му харесва, че

законите не се спазват

Зуека и жена му Ани заедно с малкия им син Стефан са се преместили във втория по големина град в Испания, където тя ще отвори ресторант и ще се отдаде на частния си бизнес, а Васил ще продава картините си, с които се занимава усилено през последната година. Детето вече е записано на училище, а баща му увери, че няма да има никакъв проблем с чуждия език.

Според по-наблюдателните семейството е дало

3 “жокера”, че е точно в Барселона

Намек за това има в интервюто на Зуека пред "24 часа", където той споменава, че говори френски. В Барселона, макар тя да е част от Кралство Испания, се говори каталунски език, който е доста близък до френския. Близо до Барселона е и Фигерас - родното място на великия художник сюрреалист Салвадор Дали. А в самата Барселона е творил и Хуан Миро.

Други обаче смятат, че това е погрешна информация и за истинската локация на актьора знаят само най-близките му приятели.

Когато Зуека съобщи, че е напуснал България, не пожела да каже точно къде се намира. Нямало никакъв смисъл.

"Виждаме какви промени се правят в България и накъде отива страната. От 31 години у нас почти нищо не се промени - категоричен е той. - Има някакви неща, но те са дребнички. Ние сме най-бедната страна, страната, която не се чува никъде, която винаги ще слугува и за народа ще е много лошо, не за управляващите. Ясно е защо. Аз пряко не съм пострадал от никого и от нищо. Но няма как да се съглася нито с управляващите, нито с абсолютно никоя политика, която се води в България, че животът на българина, видиш ли, за 31 години толкова много се е променил, и то към добро. Нищо не му се е променило. Напротив.

Храната му е много по-скъпа от цяла Европа,

той мисли само и единствено за храна и не може да си позволи абсолютно нищо друго. Ако го направи, то е със заеми. Говоря за средния българин и надолу. Това е истинската причина."

Продуцентът Джуди Халваджиян, за когото Василев работеше, увери, че Зуека е решил да напусне България още преди 3 години, когато са свалили от ефир "Господари на ефира".

"Аз съм си говорил с него и той беше много разочарован от това, че единственото предаване, което се бори за справедливост и дава надежда на хората, беше

отвяно от определени самозабравили се политици

с огромна власт над медиите - обяснява той. - Много се разочарова от тази ситуация, а и от всичко друго, разбира се."

Новината за емигрирането на Зуека буквално раздели българите на две. Едните бяха натъжени от решението му, но другите го обвиниха, че той е част от халтурата.

"Защо един успял човек в България я сменя за друга държава, "в която законите се спазват" - написа журналистката Миролюба Бенатова. - Зуека ме разплака и зарадва. Разплака ме, защото му завидях за смелостта да направи толкова голяма промяна, която аз не мога. Зарадва ме заради смелостта да направи толкова голяма промяна."

Психиатърката д-р Цветеслава Гълъбова също коментира новината:

"Нямам нищо против никого, избрал да емигрира. Това всеки решава сам за себе си и семейството си.

Преекспонирането на нечий избор

и надуването на един балон не ни помага особено. Предлагам да се разтревожим и да питаме десетките хиляди български лекари, сестри, инженери и учители защо напуснаха България. Без скечове и халтура може би ще ни е трудно, но ще оцелеем. Без качествени медицински специалисти и учители смъртта ни като народ и нация е гарантирана".

Други също подкрепят лекарката и дори стигат по-далеч.

"... Той е решил да напусне България, ама си търси сериозна причина и затова изтъква, че едва ли не тук е бил потиснат законово - гневи се актьорът Олег Ковачев. - А там, където е сега, се спазвали законите и той си рисувал и преуспявал. Да е жив и здрав. Зуека никога не е бил пример за морал, даже според мен и за талант. Живя си царски по време на прехода, сега нещо не му отърва и хоп - напуснал. Не страдам и няма да ми липсва. Много по-качествени хора остават и ще се радваме на тях."

Зуека заедно с жена си Ани
Зуека заедно с жена си Ани