Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Помните ли онази история със слона, който се яде на части - това беше прагматичното политическо верую на "Има такъв народ". Щели да ни управляват стъпка по стъпка - и когато сгрешат, да се поправят в движение.

Тази философия, изглежда, върви към провал, защото Слави Трифонов се разсърди и не си даде правителството да го гласуват в парламента. Отгоре на всичко обяви, че ще бъде опозиция, нищо че има шеф на парламента и на повечето комисии в събранието.

И тук навлезе остро в полето на ГЕРБ, които първи си поискаха тази роля. Но като събереш двете първи сили в парламента, се получават общо 128 гласа - задънена улица, защото за останалите 4 партии не остава мнозинство. Демек - без мнозинство няма и правителство.

Депутатите да му мислят, ще махне с ръка ядосаният от всичко това българин. И има право да е ядосан - пак ще го пращат на избори, ама българинът не е повтаряч и не ги обича тия работи. Освен това изядоха слона наведнъж, без да го поканят на масата, не остана нищо за него. За зимата му остава само споменът за аромата от бляскавото и апетитно барбекю.

А какво ни чака в политическата пролет - вижте в Завещание на седмицата с Генка Маркова.