Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Драматичната история на потопения боен кораб, доставил атомната бомба, разрушила Хирошима

Скоростна секретна доставка на първото атомно оръжие, най-свирепото нападение на акули в човешката история, спасени по чудо моряци след три денонощия бедствие в сърцето на океана. Не, това не са три смели холивудски сценария. Това са съвсем истински моменти от невероятната история на американския боен кораб „Индианаполис“.

Крайцерът е потопен в края на Втората световна война от японска подводница някъде във водите на Тихия океан. Най-голямата военноморска трагедия в историята на САЩ и в същото време пример за невероятната сила на човешкия дух. Защото дни след потъването на „Индианаполис“ никой от огромния американски военен флот не знае, че екипажът на кораба бедства в открити води. Моряците са оставени за денонощия на произвола на Пасифика. И когато губят всяка надежда за оцеляване, убедени, че лошият късмет и природата са стоварили най-суровата си мощ върху тях...

точно тогава идват акулите. Стотици. Бързи и гладни.

За да напомнят на няколкостотин корабокрушенци, че жаждата, гладът и нечовешката умора не са най-страшният проблем на планетата.

Потъването на кораба се превръща в може би най-големия извън киното сблъсък между хората и страховитите морски хищници. Но възможно ли е въобще човек да оцелее в подобна крайна безизходица?

Кога започва драматичният край на „Индианаполис“, четете в сп. "Космос".