Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Английска телевизия нае 5 майки да създадат етичен порнофилм.
Английска телевизия нае 5 майки да създадат етичен порнофилм.

Останали без работа заради пандемията жени се насочиха към секс бизнеса в интернет

25-годишната австралийка Микалия решава да напусне работата си на медицинска сестра по време на пандемията и да стане онлайн порноактриса. Тя е самотна майка с двегодишна дъщеря и трудно свързва двата края. Първо се мести в Куинсланд, където наемите са по-ниски, но отново всеки месец е на нула. Налага се да дава нощни дежурства, да разчита на гледачки и понякога да не вижда дъщеря си повече от 24 часа.

Затова, когато научава за интернет платформата OnlyFans, през която доста хора продават сексуално съдържание, решава да опита късмета си. “Аз съм пълна жена, с увиснал корем, която въобще не се чувства уверена в своето тяло. Съмнявах се, че ще имам много абонати, до момента, в който не ги видях всеки ден да се закачат за профила ми”, споделя Микалия пред сайта Кidspot. Това ѝ позволява да вдигне месечния си абонамент от 3 на 50 долара, да влезе в комбина с по-слаби момичета и да предлагат богата палитра от съдържание. Още през първите 6 месеца в платформата успява да спечели 10 000 долара от свои клипове и снимки и още 5000 долара от обучението на други жени как да произвеждат съдържание за OnlyFans. Повечето също са майки като нея и ги

таксува с около

100 долара за

онлайн съветите

как да се

представят

по-секси

Превръща гаража си в снимачно студио и напуска изтощителната си работа на сестра в социален дом.

“Най-хубавото е, че мога всеки ден да водя дъщеря си на детска градина и да прекарвам с нея, когато е у дома, без да се притеснявам, че трябва да отида на работа”, казва Микалия. Обикновено тя отделя един ден за снимане седмично, като през останалото време рекламира и разпространява създадените фотографии и клипове. “Тъй като трябва да се грижа за много вкусове, правя всичко. Нещото, което наистина ме изненада, е, че снимки на лицето ми с нула голота всъщност получават повече гледания от всичко друго”, обяснява тя. Понякога, когато има сексуален партньор, пита дали може да запише половия им акт и да го сподели в мрежата и някои се съгласяват, което също е допринесло за интереса към нея.

Бруклин Роуз обаче не е имала толкова голям късмет, въпреки че е предлагала платена любов на живо преди пандемията. “Мина около година, преди наистина да започна да виждам какъвто и да е доход от OnlyFans, и то не постоянен. Мога да имам дни, в които печеля само 10 долара, а след това седмица с 500 долара. Определено се изисква упорита работа. След като стриптийз клубовете затвориха заради пандемията, в платформата стана толкова пренаселено, че бе трудно да накарам да ми обърнат внимание. Сякаш всички майки бяха в нея”, разкрива Роуз пред “Гардиън”. От OnlyFans казват пред вестника, че вече имат около милион създатели на съдържание в нея и 85 млн. абонати. През миналата година са изплатили около 2 млрд. долара, като тяхната комисиона е до 20%. Това е сериозен оборот за интернет платформа, която започва да функционира преди 5 г. Само по време на пандемията потребителите им се увеличили от 7,5 на 85 млн.

Целият този бум е възможно

да доведе до

промяна в

порноиндустрията

и тя да се превърне в лично и достъпно занимание за всеки, далеч от диктата и вкусовете на шепа продуценти и режисьори. Което от своя страна пък поражда притеснения как цялата тази дейност ще се отрази на възпитанието на подрастващите. Не само на децата, чиито родители се разголват в мрежата, а и на останалите, които могат да се превърнат в потребители на платформи за споделяне на съдържание за възрастни.

Затова не е изненадващо, че и телевизии по света се насочват към темата с майките, които правят порно, опитвайки се да въведат в нея и някакъв възпитателен елемент. Първият подобен експеримент бе направен от английския Channel 4. Чрез кастинг той избира 5 майки и им възлага да създадат документален порносериал според тяхните представи как трябва да изглеждат филмите за възрастни. Сред тях има много религиозна жена от азиатско семейство, в което разговорите за секс са табу и тя никога не е гледала порнофилми. Втора, която е много запалена по тях, и трета, която повръща при първия си опит да ги гледа заради твърде многото семенна течност, която се разпръсква. Останалите две подобно на много други родители смятат, че порното не е враг сам по себе си, но проблемът идва от насилственото и унизително отношение, което то насажда като мислене върху младите хора. Майките не участват в самите порносцени, а ги продуцират и целият процес по създаването им е превърнат в сериал, даващ възможност на подрастващите да разберат защо е важно да се търси съгласие при сексуален контакт и взаимно удоволствие, а не да се проявяват егоизъм и насилие. На някои от тях се налага да говорят със собствените си деца по въпроса, след като никога преди това не са имали смелост да го направят. Така научават, че заобикалянето на родителския контрол за достъп до неподходящо съдържание в интернет е доста лесен за тийнейджърите и нещото, от което те се нуждаят, не са допълнителни защитни програми, а информация

каква е

разликата между

порно и еротика

и какви са етичните аспекти на това да печелиш пари, продавайки тялото си.

“Когато ние бяхме млади, научихме за секса чрез книги или “мръсни списания”, които са по-малко въздействащи от филмите. Освен това днешното порно се прави така, че не показва близост между двойки и до голяма степен се снима, за да се харесва на мъже. За съжаление, сексът, който виждаме в него, става все по-екстремен, за да може да се конкурира на пазара”, казва Ерика Луст, която е продуцент на феминистки филми и е помагала на майките при създаването на техния порносериал. Според нея те са успели да покажат жени, желаещи да правят секс, а не са само покорни изпълнителки и мъже, които действат правилно. “Може да не е по вкуса на всички, особено на тези, които работят в порноиндустрията, но поне дава по-реалистична представа за секса. Говорим за съгласие и граници, за това всеки да се чувства комфортно”, допълва тя.

Вдъхновена от експеримента на британската телевизия, германската Sat.1 също се е заела да създаде етичен порнофилм. Вероятно опитите в тази посока ще продължат, тъй като проучвания показват, че всяко второ дете между 11 и 16 г. е имало достъп до порно в интернет, а 88% от филмите за възрастни съдържат някаква форма на насилие над жени.