Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КРОШЕ: Американецът Ник Палмиери е уцелил защитника на Швеция даниел Фернхолм по време на сбиването в мача на американците срещу "Тре корун" от световното първенство в Словакия.
КРОШЕ: Американецът Ник Палмиери е уцелил защитника на Швеция даниел Фернхолм по време на сбиването в мача на американците срещу "Тре корун" от световното първенство в Словакия.

 

ДАТСКИТЕ хокейни национали усетиха на гърба си, че световното първенство по хокей е страна от бившия соцлагер. Малко преди решителната среща от предварителните групи, на тима бе направена "бомба". От стаите им в братиславския хотел "Татри" са задигнати компютри, айподи, парите и златни бижута на играчите.

Първият изревал е защитникът на датчаните Даниел Нилсен, чийто лаптоп изчезнал. Нилсен прави коментарна колонка за регионален вестник в Дания и заради обира кореспонденцията му от Братислава пропаднала. Организаторите първо увеличиха двойно охраната на "Татри", както и на останалите 15 хотела, в които пребивават хокеистите. В специално комюнике се извиниха на датчаните.

Без прогнози

В същото време първенството на планетата отива към неочакван развой. Във вечния спор с руснаците чехите записаха сензационен успех в група "Е". На горещия лед в "Самсунг Арина" в Братислава победата беше донесена от Томаш Плакевац, който вкара за 3:2 от дузпа в третата част от мача. Другите две шайби бяха вкарани от Яромир Ягър и Якуб Ворачек, а Терешченко и Зарипов бяха точни за Русия.

Това бе повторение на финала от миналото световно първенство, в което чехите спечелиха титлата. За неудоволствие на "Сборная", присъединилата се към тима звезда от НХЛ Александър Овечкин е само бледо копие на познатия си стил. Това бе четвъртото поражение на Русия в елиминациите на шампионата.

Безполезен

Саша Овечкин получи правото да играе в световното, след като неговият отбор "Вашингтон" пропадна в плейофите на лигата при тежка загуба от "Тампа Бей".
В тази фаза на първенството първо отпаднаха домакините, загубили последователно от чехите (2:3) и Финландия (1:2). От четири мача Словакия има 4 загуби, няма спечелена точка и е с отрицателно голово съотношение 9:13.

Канада уверено върви към своята 25-а титла в световното първенство. "Кленовите листа" се класираха предсрочно за четвъртфиналите, с победата над Норвегия (3:2). Но за последните четири години на два пъти (2008 и 2009 г.) канадците губят във финалите, а в миналото първенство отпаднаха именно за полуфиналната фаза. Отборът е шампион от последните зимни игри във Ванкувър през 2010 г.

Отмъщение

Но канадците трябваше да минат през чистилището Швейцария (4:3). Победният гол, който гарантира участието им в следващата фаза, бе на Алекс Пиетранджело.
"Получихме ранен гол, но показахме характер и успяхме да си върнем за миналогодишната загуба от швейцарците", синтезирано анализира мача Дион Паню, втори капитан на канадския отбор.

В миналото първенство тимът загуби от Швейцария с 1:4 в решителната част от шампионата.

$94 163 дават за бивше картонче на Уейн Грецки

КАРТА на легендарния хокеист Уейн Грецки от първия му сезон в професионалния спорт с "Едмънтън Ойлърс" бе продадена на търг за спортни реликви. При третото наддаване за картончето отпреди 34 години цената стигна $94 163.

В първия си сезон за "Ойлърс" (1978/1979 г.) Грецки играе в 60 мача, отбелязва 41 шайби и записва 110 т.

Според организаторите на търга сумата е рекорд за спортна карта на хокеист, продавана някога на аукцион. 50-годишният Уейн Грецки приключи с хокея през 1999 г., след като за последно игра в "Ню Йорк Рейнджърс".

След началото на кариерата си в "Едмънтън Ойлърс", легендарният играч е бил в съставите на "Лос Анджелис Кингс", "Сейнт Луис Блус".