Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НЛО НАД ЮТА: Записът на Голбрайт е излъчен от телевизия "АBC 4 нюз".
НЛО НАД ЮТА: Записът на Голбрайт е излъчен от телевизия "АBC 4 нюз".

 

 В мразовитата утрин на 26 януари 2011 г., в 5,24 часа сутринта, една от най-известните американски тестови бази за биологични оръжия обявява код червено. Достъпът до нея е отрязан и са взети мерки за сигурност заради бойно отровно вещество с нервнопаралитично действие. Същевременно между 7,15 и 7,30 часа новинарските агенции са залети от телефонни обаждания за надвиснали НЛО над близкия град Американ Форк, щат Юта.
В "Дъгуей прувинг граунд" се тестват най-модерните химически и биологични оръжейни системи на САЩ и съюзниците му в изолирана и контролирана среда. "От армията обясниха, че базата е затворена, заради липсваща епруветка с невротоксичното вещество VX. Изчезналото количество е по-малко от ¼ от лъжичка за чай и е открито до 3 часа през нощта" - гласи първоначалното съобщение на "Фокс нюз". VX е най-токсичното от създадените досега съставки на химически оръжия. От военното командване успокояват, че никой от 1200-те служители не е застрашен и станцията е преминала превантивно в авариен режим. Два часа по-късно над Американ Форк изникват три неидентифицирани летящи обекта. Те са ярко червени и се движат в

стабилна формация

"Не вярвам в извънземни! Но съм сигурна, че онези светлини не бяха хеликоптери или самолети! Те не издаваха звук, не пулсираха, просто излъчваха постоянно интензивночервено. После започнаха да осветяват земята със снопове бели лъчи" - свидетелства пред "ABC 4 Нюз" Линет Чидъстър от Хайленд.
От паркинг пред магазин друг очевидец, Майк Голбрайт, наблюдава "чудното" пришествие. "Работил съм във ВВС и нямаше начин да не забележа необичайното явление. Веднага извадих телефона си, за да ги снимам. Летяха в плътна формация, на съвършено еднакво разстояние един от друг. После изведнъж включиха прожектори и ги насочиха надолу. Светлината беше изгарящо бяла. Следите, които оставиха от маневрата, не бяха от сигнални осветителни ракети. Военните ракети не изглеждат така и определено можете да ги чуете. А тук нямаше звук, всичко се случи в абсолютна тишина. Не успях да определя точно формата им, но не приличаха на самолети или хеликоптери. Маневрираха на изключително нетипична височина за земни летателни апарати!" - разказва той.
Съпругът на Линет е с дълъг

професионален опит

в компания, произвеждаща части за военни сигнални ракети. Мъжът потвърждава думите на Голбрайт: не е ясно какви са обектите, но със сигурност не използват сигнални ракети. "Трябваха ми секунди, за да разбера, че е нещо друго. Остава въпросът какво е то!?" - коментира американецът.
От телевизия "ABC 4 Нюз" изпращат официално запитване до контролната кула на летище "Прово" и шерифския департамент на област Юта дали са засекли присъствието. Отговорът е отрицателен. Информация нямат и дежурните от контролната кула на международното летище "Солт Лейк Сити" и служителите на националния тренировъчен лагер "Уилямс", ръководен от националната гвардия на Юта.
"В нощта на 26 януари, докато карах колата си през Американ Форк, 10-годишният ми син извика: "Татко, виж горе, онези три светлини?!" Носех със себе си камера, отбих от пътя и ги снимах в продължение на 6 минути, след което те се изгубиха в небето. Кръжаха във въздуха като военни машини. Изведнъж единият

обърна лъчите си

към земята. Помислих си: по-късно ще включа новините и чуя за случващото се, което изглежда много, много сериозно, но това така и не стана. Единствени "ABC 4 Нюз" изнесоха данни за инцидента! А е имало толкова много свидетели! Ако видеото ми се гледа на забавен каданс, от него личи, че "прожекторите" им са с 3 върха и са закачени към триъгълна структура, от която искрят различни цветове" - описва четвъртият очевидец Джон Кина.
Обектите от клипа на Кина са отдалечени от града и "разузнават" в посока на тестовата база. От единия червен диск се отделя друг, четвърти, излъчващ ослепително бяла светлина, който се устремява надолу към повърхността. В края на записа отново стават три.
На 28 януари 2011 г., в 1 часа през нощта, група американски туристи

снимат в Израел

яркоблестящ НЛО, който извършва същия тип маневриране със спускане ниско над града. Той се насочва с огромна скорост към Купола на скалата в Йерусалим и там увисва, без да спира да се върти около оста си. От записа се чуват гласове, които повтарят: " НЛО ли е това?! Невероятно?! О, Боже!" Шоуто трае минута, след което "нещото" се изстрелва вертикално нагоре с фантастична скорост. "Лесно можете да го сметнете за фалшификация, докато видите втория запис, който качихме на сайта си - признават от в. "Дейли телеграф". Той показва събитието от различен ъгъл и е направен от друг човек. Блестящата светлинна сфера пада бавно над Купола и увисва точно над него".


Колкото половин луна

НА 26 януари 2011 г. новинарската агенция на "Ванкувър Айлънд онлайн нюз" снима зрелищен и масивен НЛО, с размерите на "половин луна".
"Може би ТЕ се изследват химическите отрови, наслоени от военните самолети, които кръстосват небето над Британска Колумбия. Тук, на остров Ванкувър, 95% от хората са виждали НЛО. На практика всеки, когото питате, ще ви каже, че е имал близки срещи с ТЯХ поне веднъж в живота си. Последният случай ни разтърси особено силно. Дискът премина твърде близо, нямаше никакъв вятър, прелетя точно над главите ни. Приближи към нас с невероятна скорост и ние вкупом се ужасихме какво ще последва. Колегите ми стояха вцепенени, в гробовно мълчание. Най-безумното бе, че миналия ден заснехме същия обект, който пикираше над град Виктория, буквално над неговия център. От моя гледна точка, правителствените спекулации около темата НЛО не са от значение, защото няма как да сме сигурни в онова, което ТЕ твърдят. Основният ни източник на информация не би трябвало да са правителствени служби и файлове. По-важни са свидетелствата на хора като вас, като мен, които нямат интерес от сензации и манипулиране на общественото мнение" - обяснява съвсем сериозно създателят на "Ванкувър Айлънд онлайн нюз" Фритц Стамбъргър.
Стамбъргър изчислява, че НЛО е на 5 км разстояние от него и скъсява дистанцията за секунди. "Беше гигантско!... За сравнение снимах и Луната. Корабът бе голям колкото половин пълна луна и засенчваше страховито небето. Улових с камерата си и структурни елементи, закачени за огромната сфера. Когато увеличих изображението, се открои ясно второ метално тяло, прилепнало отдолу. Завъртях се да взема статив за камерата и щом я закрепих, разбрах, че корабът е променил формата си - по-малката сфера беше изчезнала, вероятно се е прибрала вътре. От самият обект струеше силна светлина" - припомня си той.


Последна страница от една мистерия

ОТ 1 януари 2011 г. досега в американския Национален център за НЛО, Девънпорт, са постъпили 266 съобщения за НЛО, прелетели над САЩ и Великобритания. Те са "гигантски бели дискове", движещи се с чудовищна скорост и правещи внезапни и остри завои над Даунингтън, Пенсилвания; "бял обект с триъгълна форма", висящ 1 минута над Чино, Калифорния; "светъл зелен кръг", пресичащ небето над Дейтън, Мериленд; "син кораб с ярки светлини" над Менсфийлд, Тексас; "странен летателен апарат, осветяващ с лъчите си" над Брюстър, Масачузетс; "четири бели светлини, маневриращи зигзагообразно над Лос Анджелис; "пирамидален черен кораб с три прожектора в трите си върхове" над Пенсакола, Флорида; флотилия от "оранжеви дискове" над Сан Франциско; "три червени обекта, летящи в стройна формация" над Лехи, Юта; "яркочервени сфери", обикалящи 3 минути над Бруклин в Ню Йорк; "премигващи и необичайно ярки жълти светлини" над Ривърсайд, Калифорния; "V-образна формация от 10 бели НЛО, летящи с огромна скорост на височина от 20 000 фута" над Сайпръс, Тексас; "триъгълен кораб" над магистрала 146 в Сътън, Великобритания, и десетки други пурообразни, дискообразни, правоъгълни, кръгли, цилиндрични, триъгълни обекта, изникващи единично или заедно. От 2000 г. до 2010 г. броят на докладваните до центъра НЛО-наблюдения е 39 209, за 2010 г. те са 4 363. Извън този списък остават още стотици подобни случаи. Сред тях е и инцидентът в Богота, Колумбия, от 21 януари 2011 г.
"В Ел Ланито повече от 20 секунди масово наблюдавахме маневрите на НЛО, който се задържа по-дълго над близкия водоем. Часове по-късно той се препълни с над 2000 мъртви риби със следи от изгаряне. По радио RCN съобщиха, че жителите на съседното населено място Пуенте Согамосо в същия ден са видели идентичен диск" - описва Хуан Терцеро, президент на Риболовната асоциация в Ел Ланито.


Досиетата Х във финална фаза

ОТ 22 до 25 януари 2011 г. на Петия годишен икономически форум за конкурентоспособност в Рияд, Саудитска Арабия, бяха поканени най-известните уфолози в света: ядреният физик Стантън Фрийдман, Ник Поуп - ексслужител на британското отбранително министерство в спецотдела му за НЛО, астрономът и компютърният специалист Жак Вале и професорът по физика Мичио Каку. Темата на техните презентации: "Контактът: как да се учим от далечния Космос". Сред участниците във форума са и бившият премиер на Великобритания Тони Блеър, министърът на минералните ресурси и нефта на Саудитска Арабия инженер Али бин Ибрахим Ал-Найми, и бившият президент на САЩ Бил Клинтън.
"Там бяха представителите на големите компании, големите пари и големите идеи! И четиримата уфолози не присъстваха случайно... 1Темата НЛО и глобално разсекретяване на Досиетата Х е на финала си. Остава да отворим последната страница и да разкрием най-страшните й тайни" - категоричен е д-р Ричард О'Конър, изпълнителен директор на британската научноизследователска организация "Житни кръгове".

ОБЕКТ: 28.01.2011 г. НЛО над Купола на скалата, Йерусалим.
ОБЕКТ: 28.01.2011 г. НЛО над Купола на скалата, Йерусалим.
ИНВАЗИЯ: От 2000 г. досега центърът за НЛО в САЩ е получил 39 209 съобщения за НЛО.
ИНВАЗИЯ: От 2000 г. досега центърът за НЛО в САЩ е получил 39 209 съобщения за НЛО.
Ник Поуп
Ник Поуп