Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка от архива на автора.
Снимка от архива на автора.

Районният съд в Мездра изпрати зад решетките мъж, използвал фалшиви решения на ТЕЛК. Това е първата подобна присъда в региона, а наказанието от 4 години и 6 месеца е за жителят на врачанското с. Камено поле Димитър Лилов. Присъдата му вече е влязла в сила, съобщиха от съда в железничарския град.

Мъжът от ромската махала на селото бе обвинен, че представил документи с невярно съдържание от ТЕЛК комисия пред НОИ и дирекцията за социално подпомагане. От измамата семейството му ощетило с над 30 000 лв. държавата, личи от заключението на районния съд в Мездра.

Димитър Лилов използвал две фалшиви решения на ТЕЛК - за себе си и за 13-годишната си дъщеря Бисерка. Според неверните документи детето било глухоняма с умерена умствена изостаналост, а баща й бил само глухоням. Освен тях и племенник на Лилов получавал финансова помощ за фалшиво увреждане.

Основното училище в Камено поле се прочу с това, че близо 20 от възпитаниците му от циганската махала имат решения от ТЕЛК, повечето от които били глухонеми по документи. Сигнал за съмнителното положение подаде шефката на просветния инспекторат във Враца Галина Евденова, а прокуратурата прекрати две от издадените решения, други три се проверяват в момента.

.