Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Велева СНИМКА: Румяна Тонева/Архив
Мария Велева СНИМКА: Румяна Тонева/Архив

Софиянката Мария Велева, която е обвинена, че през февруари тази година заедно със съпруга си Свилен Велев е убила баща си Стефан, се обиди на съда, че я подозират в престъпна дейност.

"Много съм огорчена, че непрекъснато се говори за някаква престъпна дейност. Аз не съм общественоопасна", каза 42-годишната жена. Тя постоянно прекъсваше съдия Стефан Милев, за да разяснява огорчението си, както и да обяснява, че трите й дъщери четат, пишат, знаят ноти и детски песнички. 

Случаят на Велева стана известен, след като баща й разкри в телевизионно предаване, че трите й дъщери не ходят на училище. Възрастният мъж и дъщеря му имаха и спор за неплатени сметки. Дни по-късно човекът бе намерен мъртъв в ниша до жилището си.

По време на делото днес, където се решаваше дали Велева да излезе на свобода или не, стана ясно, че съпругът й Свилен е направил самопризнания, а тя е бил изследвана в психиатрията в Ловеч.

Съдът обаче отказа да я пусне на свобода с аргумента, че не е отпаднало съмнението, че и тя е участвала в убийството, както и че може да се укрие или да извърши друго престъпление. Това още повече обиди Мария Велева, която веднага репликира съдията, че тези му думи я огорчават и нараняват.