Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Георгиев Снимка: Архив
Пламен Георгиев Снимка: Архив

Несъответствие от 2,45 млн. лв. за 10-годишен период е установила проверката на КПКОНПИ, съобщи по Нова тв шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. 

 Знаем какви заплати е получавал, какви осигуровки и т. н. До петък той трябва да декларира откъде има тези пари.  Георгиев уточни, че лицето ги е използвало за недвижими имоти и борсова активност, има и по сметки. Запорирани са два недвижими имота, студио, банкови сметки, акции и дялове. Тече проверка за Десислава Иванчева, каза той.

Комисията проверява по сигнали и депутати от различни парламентарни групи. По сигнал на БСП е проверяван и премиерът Бойко Борисов за конфликт на интереси за това, че е участвал във футболен мач, припомни Георгиев. Установено е, че не е получавал възнаграждение за участието си.  

Георгиев каза, че и депутатът Делян Пеевски е бил проверяван след подаден до комисията сигнал. Тъй като срещу Пеевски няма повдигнати обвинения, експертите не можели да направят проверка по същество на цялото му имущество, а само по документи. Тя не установила никакви нередности.

Ако се наложи и Ахмед Доган ще бъде проверен, но по документи, защото срещу него не е повдигнато обвинение, отговори Георгиев на въпрос за покупката на ТЕЦ "Варна". 

Георгиев каза още, че общо 148 души от тези, които по закон са длъжни да подават имуществени декларации, не са сторили това. Сред тях били 23-ма кметове, председатели на Общински съвети, главни архитекти, 66-има директори на болници, един бивш депутат. Настоящите народни представители, както и министрите от кабинета „Борисов 3”, вече са предоставили изискваните документи.

В ръцете на съда пък имало 288 дела, свързани със запор на имущество, по които се очаквало магистратите да се произнесат.