Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Симеон Стоянчов-Малката Рижа СНИМКА: Архив
Симеон Стоянчов-Малката Рижа СНИМКА: Архив

Бургаският крими герой Симеон Стоянчов-Малката Рижа отново застава пред съда, този път за откраднат мотор. Делото в районния съд е насрочено за 26 септември.

Малката Рижа е подсъдим за това, че на 1 февруари ,т.г. в бургаския жк."Меден рудник" противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – мотоциклет “Кавазаки“ на стойност 1750 лв. Това станало без съгласието на собственика, когото Симеон заплашил, че ще пребие, ако не му даде мотора.

Инцидентът станал когато Малката Рижа влязъл в двора на къщата на свой познат на ул."Априлци" в комплекса. Там собственикът на мотора тъкмо обличал екипировката си. Обвиняемият започнал да говори ,че моторът е много хубав и иска да го покара. Собственикът потвърдил, че моторът върви добре, но отказал да го даде на Малката Рижа. Независимо от неколкократния отказ Симеон  се обърнал рязко към притежателя на мотора и със заплашителен и злобен тон му казал да млъква, след това добавил, че ако не му даде мотора да го покара, ще го пребие,. После вдигнал степенката и без да иска разрешение, започнал да избутва машината на заден ход от двора на къщата към улицата. Едва на следващия ден Малката Рижа изоставил "Кавазакито" на бензиностанция в к-с "Меден рудник".

Утрешното дело е поредното за Симеон Стоянчов, който е съден за хулиганство, кражба, побой и повреждане на имущество. Той е брат на Калоян Стоянчов-Голямата Рижа, застрелян от бившия спецполицай Петър Лисичков след спор на кръстовище отново в Меден рудник.