Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Трима души са задържани при полицейски акции срещу наркоразпространението. Около 0.10 часа на 22 септември, в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества, проведена от криминалисти на РУ - Самоков съвместно с колегите им от ОДМВР - София, е извършена проверка на 25-годишен самоковец.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа, след като у него служителите на реда открили топче суха зелена тревиста маса с тегло около 3 г, реагираща на марихуана.

На следващата нощ в ареста на районното управление в Самоков, за притежание на дрога, попаднал и втори млад мъж. При извършената му проверка, от 20-годишния жител на с. Райово са иззети ръчна мелничка, съдържаща около 2 г суха, зелена тревиста маса, реагираща на марихуана, както и две бучки амфетамин с тегло около 1 грам.

При последвалото претърсване в дома му криминалистите намерили и иззели 23 стръка канабисови растения с тегло около 500 грама, оставени за сушене. Криминално проявеният и осъждан младеж е задържан за срок до 24 часа. По двата случая са образувани досъдебни производства.

При идентична полицейска операция, около 22.30 часа на 21 септември, на паркинг в гр. Костенец, служители на районното управление в града задържали 21-годишен местен жител, държал пликче с около 1.5 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис. По случая е регистрирана преписка за извършено престъпление по чл. 354А от НК.