Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Знаете ли какво са 5 пет години?!

Толкова много, че чак общото ни съобщение за раздяла с бтв, с която се "родихме" заедно, вече да не съществува. Не мога да споделя онова съобщение за напускането ми, което ми излиза като спомен тук, защото на негово място излиза програма от днес. Заличаване ли, пренаписване ли, смяна на сървъра ли, знам ли как да го нарека. Но е факт. Нямаме 13 общи години, ако питате сайта на бтв.

Но понеже съм в настроение за припомняне, ще споделя "Капитал". Заради паметта. Заради смисъла на думите, казани тогава и погледа към тях днес.

И защото преди да се сърдим на душманите отвън, трябва да погледнем себе си. И собствената си гилдийна усърдност да не помним повече от едно.

Иначе, днешният ден ми е и друга годишнина. Преди 7 години осъмнах като "враг на народа". Със задраскана снимка и с призиви за линч. Оттогава илюзиите ми се стопиха (повечето), но тъгата не успя да убие смисъла и любовта към работата и хората. Тогава научих, че ние хората, чуваме с раните си. И че има разни други, които си мислят, че като ни сбият помежду ни, на тях ще им се получи. На някои диригенти от ония дни хич не им се получи и сега гледат България отдалеч. Други обаче са във властта, с тенденция да я превземат. Сигурно след още 7 години, ако още е разрешено да се пише тук, ще го отбележим.

Та, така. Копирайте важните спомени на хартия, защото ако разчитате на интернет, някой ден може да се усъмните в собственото си съществуване :-)

ПП - Допълвам и отбелязвам, че допълвам. Известиха ме, че имало съобщение на страницата на бтв и излизало на търсачка през гугъл. Оставям текста си, какъвто го написах, защото нишката на моите спомени във фб и линкът, който е съществувал преди, води, където казах.