Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стотици работници излязоха на протест Кадър: Би Ти Ви
Стотици работници излязоха на протест Кадър: Би Ти Ви

Стотици работници от алкохолните фабрики на арестувания алкохолен бос Миню Стайков се събраха отново на протест днес в село Церковски.

По-рано сутринта те блокираха жп линията в района с празен автобус. Протестът е заради акцията на Агенция "Митници" от вчера, която запечата 3 данъчни склада в Карнобатско на Стайков със съмнения за извършени груби нарушения.

Работниците обаче, които са над 2000 в трите фабрики за производство и бутилиране на алкохол, са притестени, че ще изгубят работата си и няма да могат да издържат семействата си.

Протестиращите настояват да разберат по чие разпореждане се провежда акцията на митничарите и защо се запечатват складове на Винпром Карнобат и Сис индустрис.

Според търговския директор на винзавода Емил Пилев не е била показана никаква писмена заповед за вчерашната акция.

За пореден път той обясни, че гроздоберната кампания е в разгара си, а пред и в завода има тонове грозде, които трябва да бъдат обработени.

Според Агенция "Митници" обаче са открити сериозни нарушения и складовете ще останат запечатани поне 48 часа, а след решение на компетентен съд този срок можело да бъде удължен.

"С тези проверки се помрачи празника на Карнобат, за който се готвим от толкова време. Той е на 26 септември, но още преди няколко дни започнаха съпътстващите събития - днес има турнир по борба", сподели пред "24 часа" кметът на Карнобат Георги Димитров. Вчера той отказа да разреши стотиците работници да блокират пътя Сливен-Бургас с мотивите, че така може да се предизвикат сериозни пътни инциденти. Протестите продължават и в момента, очаква се намясто да пристигне шефът на Митници Бургас. Протестът се охранява от десетки полицаи, там  е шефът на Охранителна полиция и КАТ в ОД МВР Бургас комисар Неделчо Рачев.