Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Велосипедист от град Лом е в болница, след като препречил на пътя на мотор.

Инцидентът е станал към 17 часа в сряда на улица „Пристанищна“ в Лом. 64-годишен мъж карал колелото си в посока от жп гарата към улица „Александър Стамболийски“. Разсеяният човек с колелото решил внезапно да се престрои от лявата в дясната пътна лента, без да се убеди, че няма да създаде опасност за другите участници в движението. За беда в този момент покрай него минавал мотоциклет „Сузуки“ с монтанска регистрация, собственост и управляван от 32-годишният А.А. от Лом. Рокерът не успял да избегне удара и двамата се сблъскали и паднали.

Свидетели на мелето незабавно подали сигнал в полицията и извикали линейка. Очевидците съобщили, че и двамата участници в ПТП-то са пострадали. Пристигналите медици установили, че с по-тежки травми е възрастният колоездач. Той е откаран в ломската болница, където му е констатирана фрактура на черепа. Настанен е за лечение в отделението по анестезия и интензивно лечение, като опасност за живота му няма, категорични са лекарите. Мотористът е прегледан на място и не е хоспитализиран.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, като пробите им са отрицателни. На велосипедиста е съставен акт по Закона за движение по пътищата. По случая е образувано досъдебно производство.