Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Правителстовто на Бойко Борисов даде открит урок как не се прави политика като отиде да се моли на търговските вериги да не вдига цените на хляба, каза във Велико Търново председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Пет големи търговски вериги да те спасят от глада на народа ти за хляба, който се вдига. Това е най-ярък пример, че няма държавност.", допълни тя.

БСП започна подготовката на свой държавен бюджет, който ще внесе в парламента паралелно с правителствения. Социалистите ще предложат създаването на фонд, от който да се подпомагат българското производство и предприятия, както и да се сложи таван на субсидиите за земеделските производители. Това заяви във Велико Търново Корнелия Нинова при представянето на проекта „Визия за България“.

Алтернативният държавен бюджет на социалистите ще предложи 5 % диференцирана ставка по ДДС за всички храни, обсъжда се дали към тази група да бъдат включени и лекарствата, посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова:

От години наред настояваме да се намери начин да се преизчислят старите пенсии. Семейно подоходно облагане за млади семейства с деца, които работят. Искаме сериозен разговор по данъчна политика, защото обикновено се приема един бюджет без публичност, без обсъждане. След това премиерът харчи парите за каквото той прецени или, по-скоро, си купува спокойствие.

Подготвя се и пакет с антимонополно законодателство.