Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Малката Никол, която остана завинаги на 11 г. Снимка:фейсбук
Малката Никол, която остана завинаги на 11 г. Снимка:фейсбук

В 11 ч. утре, 20 септември, Бургаският окръжен съд ще произнесе присъда за жестокото убийство на 11-годишната Никол Йончева, заклана в асансьор миналия август.

Подсъдим е 16-годишният Иван Иванов, с който момичето е било в последните минути от живота си.  Днес бе последното заседание от процеса,  преминал при закрити врата. Прокуратурата поиска 7 г. лишаване от свобода за Иван, за когото, според държавното обвинение, има безспорни доказателства, че е извършил жестокото престъпление.

Близки на жертвата настояват за максималното наказание, което по закон е 10 г. за непълнолетен извършител. 

Малката Никол бе открита с прерязано гърло в асансьора на бл.108 в к-с "Меден рудник, а убийството, станало на 20 август, м.г., потресе цяла България.

Според съдебни медици убиецът е срязал сънната артерия на момичето, което е издъхнало в адски мъки от остра кръвозагуба.

След като намушкал Никол, тийнейджърът изхвърчал от асансьора и избягал. После си купил снакс и поиграл на криеница с децата от квартала. Той живеел в съседен на 108-ми блок. Иван бил дете със специални образователни потребности, обичал да играе с по-малките от него, но не бил агресивен. В първите дни след убийството съседи на семейството му дори бяха готови да правят подписка в негова защита. Криминалисти и прокурори обаче са категорични, че той е убил 11-годишната Никол. Иван изхвърлил окървавения нож на междуетажна площадка в бл.108, взел телефона на жертвата и се опитал да го счупи, но след като не успял, го изхвърлил в контейнер. По-късно сам завел разследващите до мястото.