Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Около 1 час е продължила "акцията" на шестимата нападатели в Роженския манастир снощи. Те се опитали да влязат през отворената порта около 19 часа, но игуменът не Хаджидимовския манастир Теофил, който по това време бил в Роженския, казал на неканените гости, че вече се затварят вратите.

Те обаче го нападнали, съборили го на земята, залепили устата му с тиксо и го вързали. През това време, докато той лежал безпомощен, те започнали да копаят зазидан прозорец на манастирската църква от външната страна.

След около един час си тръгнали. Дядо Теофил успял да се отвърже сам, но нямало как да се обади, защото крадците му взели телефона. 

По интернет се свързал с познати и подал сигнала. Пристигнали са веднага полицейски служители, установено е, че нищо не е откраднато, освен неговия телефон. 

"Трудно можех да дишам, но Господ ми помогна", казал дядо Теофил на пристигналите полицаи. Нападателите успели да вземат и една от записващите камери, но други, които те не забелязали, запечатали лицата им и действията. Били са без маски и вероятно полицията ще ги разпознае. 

По непотвърдена информация са цигани. Най-вероятно обаче някой ги е изпратил. Носели се слухове, че в зазидания прозорец има златно имане. 

"Това са пълни глупости. Най-вероятно работи иманярската фантазия на някого", каза кметът на село Рожен Сашо Филипов.

Манастирът днес все още е затворен за миряни, защото полицията продължава огледа.

Четете още:

Арабаджиев, но не Ветко издал петте нелегални фабрики за цигари на Миню Стайков и Бирмите. Имал контакти по високите нива на МВР

Легендарният Боб Удуърд, свалил Никсън, е на път да събори и Тръмп