Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов Кадър: Нова тв
Цветан Цветанов Кадър: Нова тв

Президентската институция търси конфронтация и с Министерския съвет, и с парламента. Но това е стил на работа на президентството от самото начало на работата му, каза по Нова тв Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ по повод напрежението между институциите по повод смяната на трима от министрите.

В четвъртък ще гласуваме кандидатурите за министри на Петя Аврамова и на Росен Желязков, ако няма указ за освобождаване на Младен Маринов.

Юридически погледнато Марин Маринов е подал заявление за освобождаване от поста му главен секретар на МВР, трябва да се пристъпи към процедурата за издаване на указ. Ако се издава указът за нов главен секретар, трябва съгласуване, но не сме в тази хипотеза, допълни Цветанов.

Когато един човек си е подал документ за освобождаване от длъжност, какви още документи трябва да покаже МС.

И при президента Георги Първанов имаше такава ситуация и то с тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов, тогава никой не забави указа.

Когато Румен Радев напуска поста си като главнокомандващ на ВВС, президентът Росен Плевенелиев не забави указа - когато има волеизявление, трябва да се съобразим с това.

Ако има хипотеза и предложение за нов главен секретар, е друга ситуацията.

На сесията на ООН докладът, който ще изнесе премиерът Бойко Борисов, е за Западните Балкани. Още след края на европредседателството Радев каза, че то не е било успешно.

Борисов не търси конфронтация, а повече диалог.