Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катастрофиралата кола била открадната в Швеция.
Катастрофиралата кола била открадната в Швеция.

2 дни по-рано полицаи проверили 35-годишния мъж, бил с крадена кола

От началото на годината хващат средно по 770 души без свидетелство за управление

6587-ият заловен да кара без книжка уби бременната си с близнаци жена и 2-годишната им дъщеря при удар в дърво на пътя между Бяла Слатина и с. Попица. 35-годишният мъж нямал книжка и карал краден фолксваген.

Само преди 2 дни полицаи спрели Камен и установили, че колата е обявена за издирване в Швеция. При проверката фолксвагенът бил с транзитни номера в Бяла Слатина. Шофьорът обаче не бил санкциониран.

Той е 6587-ият заловен да кара без шофьорска книжка от началото на годината. На месец органите на Пътна полиция засичат средно по 770 водачи без свидетелство за управление. Причините са различни - някои никога не са имали книжка, други са останали без нея заради нарушения или неплатени в срок глоби. На трети са изтекли, а има и случаи на каращи без “Гражданска отговорност”, когато книжката е невалидна. В такива случаи санкциите са сваляне на номерата за лична кола от 6 до 12 месеца и спиране от движение за месец на чужда.

Предполага се, че мъжът, който уби бременната си жена и 2-годишното си дете  е карал с висока скорост по разнебитения път и на завой загубил контрол.

На място издъхнало детенцето, което било в скута на майка си на предната седалка. По-късно в болницата в Бяла Слатина починала и 22-годишната майка, а лекарите установили, че тя е била бременна с близнаци. Шофьорът Камен А. е с множество травми.

Камен е известен в циганската махала на Бяла Слатина като собственик на два буса, с които превозва нелегално дърва за огрев. Преди време бил засечен от патрул с незаконни дърва в един от бусовете. Съставили му актове и му взели книжката.

Само преди два дни полицаи спрели бракониера с фолксвагена с транзитни номера в Бяла Слатина. Оказало се, че колата е обявена за крадена в Швеция и се издирва. Проверката станала пред очите на десетки сеирджии, за които било голяма изненада, че нито циганинът, нито колата били задържани. Ден по-късно вече карал колата с монтански номера, твърдят очевидци. Според тях той успял да си направи и фалшива регистрация на фолксвагена в т. нар. частен КАТ в Бяла Слатина, който се намирал на ул. “Латинка” в циганската махала. Хората в Бяла Слатина твърдят, че там ромите правели фалшиви документи, които трудно се разпознавали. Според местните фалшификаторите имат полицейски чадър.