Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жерар Депардийо  СНИМКА: Ройтерс
Жерар Депардийо СНИМКА: Ройтерс

Известният френски актьор Жерар Депардийо иска да стане турски гражданин. През октомври филмовата звезда ще се срещне по този повод с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това посочва самият актьор в интервю за турски вестник, предава БТА.

Интервюто за в. "Айдънлък", печатен орган на извънпарламентарната Работническа партия на Догу Перинчек, е взето по време на посещение на Депардийо в Пхенян по случай 70-ата годишнина от създаването на Корейската народнодемократична република (КНДР) на 9 септември. Актьорът отиде на тържествата с група на Дружеството за приятелство и сътрудничество КНДР-Франция.

В. "Айдънлък" откроява скромното поведение на Депардийо в Пхенян. Противно на други филмови звезди той не капризничел, хранел се на обща маса с другите гости, отказал лека кола и пътувал с групата в общ автобус.

Като изтъква, че освен френско Депардийо има също и руско гражданство, кореспондентът на "Айдънлък" пише, че сега актьорът желае да стане и турски гражданин.

"През октомври ще бъда в Турция и ще разговарям по този въпрос с президента Ердоган", е заявил той, като отбелязал, че притежава също и алжирско гражданство.