Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: Нова телевизия
Кадър: Нова телевизия

"Ако някой не знае коя е Лили Иванова, ще му кажа да дойде на неин концерт. Там ще разбере. Иначе трябва да му я описвам 5-6 дни. В зала "Олимпия" "изтърбуши" залата, хората стояха на крака". Това разказа пред Нова телевизия тонрежисьорът Ангел Попов - Ачо, който има 30-годишно приятелство с Лили Иванова. 

"Няма неин концерт през последните 28 години, в който да не съм бил до нея. Във всичко тя е първа. Тя първа се осмели да направи концерт в "Арена Армеец", друг не смееше преди това. Смела е, рискува. Ако някой й каже: "Тази песен няма да върви, тя казва: Не, ще върви. И я прави, а песента върви", разказва Попов.

Той разказа, че в бедните години на големи кризи естрадната прима правела концерти с билети за стотинки, за да е близо до публиката си. "Имало е случаи тя да доплаща залата", спомня си Ачо. 

Освен неин тонрежисьор, той й е и близък приятел. Описва я като изключително прецизен човек, който може да се справи с всичко.

"Ако я сложиш шеф на чистотата в София, ще е по-чисто. Ако е шеф на пожарната - нещата ще вървят към по-добро. Тръгваме за някъде в чужбина, тя знае немски, френски, английски, руски, оправя се с румънския. Дори и да не знае езика, купува разговорници и е подготвена за навсякъде".

Ангел Попов обяснява, че Лили Иванова винаги е подготвена и в студио. Преди да отиде в студиото, е измислила поне 3 варианта на изпяване.

"Онзи ден записахме 3 песни за 1 час", казва Ачо. Според него всеки музикант, работил с Лили Иванова, има 2 периода в живота си - преди Лили Иванова и след нея. Няма музикант, на когото да не е купила инструмент. На много хора е помогнала, променяла е животи.

"Аз се подписвам с две ръце, че дори и Лили Иванова да не може да пее, тя ще излезе на сцената, ще разкаже песните като стихотворение и залата пак ще бъде пълна", заявява Ангел Попов-Ачо.