Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Криптирано съобщение твърди: “Нападат ни. Не са хора”.

Какво се случи с изчезналия малаийзиски самолет е въпрос, който вече 4 години тормози целия свят. Преди няколко месеца издирването на машината приключи, ала съвсем наскоро по медиите отново плъзна слух, че е разкрита тайната на полет MH370. Но се оказа поредното прибързано решение - самолетът и 239-те пътници на борда му не са в джунглата в Камбоджа и едва ли скоро ще разберем къде са.

Версиите за това какво се е случило с него са много - дали не е бил свален или пък отвлечен? Но най-шокиращата версия от всички е отвличане от извънземни.

След като самолетът изпълняващ полет MH370, така и не е намерен, черните му кутии също остават безследно изчезнали. Докато един обикновен ден, едно абсолютно обикновено момче не получава странно съобщение на гласовата си поща. Неговото име е Тай и той няма нищо общо нито с Малайзия, нито с MH370, нито с някого на борда.

Гласът в телефонната слушалка е женски, а произношението - роботизирано. Слушайки го, няма как да не те побият тръпки.

В това, което казва, на пръв поглед няма никаква логика - само поредица от букви и цифри. Когато Тай получава съобщението, той го пуска в профила си в туитър и търси помощ за неговото разкодиране. Оказва се, че серията от уж случайни букви и цифри всъщност е кодираната азбука на НАТО, която се използва в спешни случаи. Съобщението гласи: S Danger SOS it is dire for you to evacuate be caution they are not human 042933964230 SOS Danger SOS (S Опасност SOS това е опасно за вас, евакуирайте се предпазливо, те не са хора 042933964230 SOS Опасност SOS).

След като пуска странния запис в туитър, Тай получава близо 40 хил. нови последователи, които заедно започват да разрешават загадката. На пръв поглед всичко изглежда като шега и по никакъв начин не е свързано с изчезналия малайзиски самолет. За момчето обаче е странно, че преди още да е получило съобщението, есемес на същия номер му заповядва да "изтрие веднага записа, който му е изпратен".

Докато едни потребители се интересуват от думите в кодираното съобщение, други започват работа по разкодирането на цифрите. И това, което откриват, не е никак успокояващо. Те се оказват координати, които водят близо до мястото, където изчезва полет MH370. Тогава всичко се навръзва за Тай - записът може би е направен в последните минути на малайзиския самолет, преди да бъде нападнат от извънземни.

Но когато истината излиза наяве, започват проблемите за Тай. Той започна да получава заплахи и други криптирани съобщения. Едно от тях идва от Индонезия и след като е преведено, се оказва, че е предупреждение: "Изтрий поста, който сподели за записа на телефона ти".

До Тай достига и друг код, който засилва загадката около изчезналия самолет - 20.8.5.25 1.18.5 20.1.11.9.14.7 15.22.5.18 41818. Преведен, той означава: "Не мога да комуникирам спокойно. Те ни наблюдават, 18 април 2018. Те ни превземат."

Получавайки тези съобщения, Тай започва да се притеснява за живота си. Смъртните заплахи продължават, а една вечер непознат мъж се появява пред вратата му и започва да прави снимки на къщата му.

След безсънната нощ Тай изтрива акаунта си и се опитва да забрави за случилото се. Но други потребители започват също да получават подобни съобщения. Някои ги обвързват с организацията "Цикада 3301", която от край време търси "умни хора, които да разберат идеите й". Връзка между двете така и не е установена.

Конспирацията се засилва още повече от факта, че хората, които стигат до дъното на история и разкодират съобщението и координатите, няколко седмици по-късно се отказват от твърденията си. Така момичето Ерин, което открива, че цифрите са всъщност мястото, на което изчезва самолетът, седмици по-късно пише, че отказва да вярва в каквито и да било конспиративни теории и съжалява, че се е забъркала в това.

Записът от последния разговор със самолетната кабина обаче също навежда на мисълта, че нещо е изплашило пилотите. В началото те отговарят бързо на запитванията от кулата. С напредване на разговора и най-вече към неговия край те започват да се запъват, да забравят думите си. На фон се чуват странни звуци, неприсъщи на самолетна кабина. И изведнъж единият пилот решава да сложи рязко край на връзката с кулата казвайки: "Лека нощ, Малайзия".

Това е последното съобщение, получено от изчезналия самолет. А този запис навежда разследващите на мисълта, че ако не е отвлечен от извънземни, както твърди съобщението, което е получил Тай, то най-вероятно е похитен от хора и отведен там, където никой няма да го намери. Или поне няма да го открие в близките няколко години.