Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делото срещу подсъдим за грабеж, придружен с опит за убийство, не тръгна в Окръжния съд в Добрич. Причина за това стана отсъствието на двама от общо четиримата наследници на пострадалия.

В съдебната зала стана ясно, че адресът на единия от тях не е бил известен при призоваването му, но днес такъв беше представен пред съда. Съдебният състав прецени, че това е процесуална пречка, поради която не може да се даде ход на делото, тъй като двамата отсъстващи имат право да се конституират като частни обвинители и граждански ищци. Съдът счете, че след като вече има адрес, на който лицето може да бъде призовано, трябва да се положат усилия това да бъде направено. Още повече, че присъстващите в залата наследници заявиха, че възнамеряват да предявят граждански иск във връзка с разноските, направени за лечението на пострадалия.

Определена беше нова дата за провеждане на разпоредително заседание по наказателното производство - 25 септември, за която да бъдат призовани и отсъстващите лица.

Подсъдим в процеса е 19-годишният С. С. от село Росица. Той е привлечен под отговорност за това, че през нощта на 12 август 2017г. чрез употреба на сила е отнел от 79-годишен мъж от същото село две кутии цигари, като грабежът е бил придружен с опит за убийство. Престъплението било извършено в дома на пострадалия. Девет месеца по-късно възрастният мъж е починал от заболяване, което не е било свързано с нападението.

Делото се гледа от разширен съдебен състав от двама съдии и трима съдебни заседатели, което е задължително, когато подсъдимият е обвинен в престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.