Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Да научим децата да реагират адекватно и ефективно в критични и екстремни ситуации.

В България и в свят, в който постоянно се увеличават природните и причинените от хора катастрофи и трагедии, едно от решенията е да бъдем подготвени да отреагираме ефективно и адекватно в критични и екстремни ситуации.

Хората трябва да знаят това още от малки. Като наблюдавам детето си и това, което то гледа по детските канали, съм приятно изненадан, че някои от предаванията са много поучителни и направо авангардни, дори за нашите аварийно-спасителни служби.

В резултат на богатия си опит смея да кажа, че имам ясна визия и стратегия как да осъществя стратегията си за създаването на “Най-ефективния екип”.

Това е една мечта, по която работя. Тя стартира с идеята да започна на чисто – Tabula rasa. На чист лист си визуализирах какво трябва да представлява това и си представих как тя трябва да изглежда и да бъде осъществена в следващите 10 и 20 години. Можех да се доверя само на себе си и на най-близкия до мен човек, който ме познава много добре, до най-важните детайли. Втората стъпка е да създам семейство от най-ефективния екип и да го развивам, което включва и създаването на човешки живот, на когото да му се даде и предостави за избор най-доброто от живота. Само тогава можех да гарантирам, че ще дам най-доброто от себе си и ще потърся най-доброто от мъдростта на човечеството за изграждането на характер в детето от най-ранна възраст. Като му предоставя и сътворените от човека технологии, които ще са достъпни за изграждането на Спасителя на бъдещето.

Затова и част от ежедневието на Екипа ми бе да отидем да купим поредната играчка хеликоптер на сина ми, за да си поиграем, защото той много се запали по клипчето, което заснех от последния си полет с "Кугър"-а на ВВС на България по повод 70-годишнината на ЦСКА.

Тогава отново изпитах невероятното удоволствие и емоция да преживея това, което е и една от моите мечти - да полетя със сина (както с това невероятно момче от Спасителния екип на ВВС).

Именно в този Ден на храбростта му предадох и заветите от татко: “Сине, бъди честен, достоен и храбър, защото да си честен, ще трябва да си храбър и силен, за да се защитаваш и отстояваш принципите си. Но за да си наистина сигурен, че правиш това, ти трябва да го правиш по правилния начин и в правилната посока".

Затова на 5-ия рожен ден на сина си, обаче, като истински самурай, чийто Господар ми е детето, му предложих той да лети вместо мен на полета, на който ме покани моят приятел – пилотът Николай Калайджиев.