Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Румънският журналист Атила Биро е бил задържан от българската полиция в четвъртък вечерта, заедно с български журналист от сайта Биволъ, близо до Перник, съобщава румънският вестник "Адевърул".

Журналистите се намирали в този район във връзка с работата си. Субекти на разследването им опитвали на това място да изгорят документи, свързани със злоупотреба с еврофондове, съобщава румънската неправителствена организация за разследваща журналистика Райз проджект (Rise Project). Журналистите са били освободени, след като са били държани с белезници на полето в продължение на един час, пише "Адевърул", цитиран от БТА.

Журналистът Атила Биро е написал днес във Фейсбук, че е добре и скоро ще съобщи подробности.

От Райз проджект също съобщиха, че журналистите са добре и че един от румънските дипломати в България се е намесил в случая. От организацията изказват благодарност на дипломата и на хората, които са се обадили в полицията, тъй като "в подобни ситуации общественият натиск има значение".

От пресцентъра на МВР потвърдиха пред "24 часа" за случая, но не съобщиха подробности, защото още се запознавали с фактите. Обещаха информация по-късно.